Detaliul care aruncă în aer ancheta accidentului. Tatăl lui Sebi, tânărul mort la 2 Mai, a găsit o cameră GoPro în borseta fiului său: „Se aude tot!”. Pe cine a sunat şoferul drogat după impact

"Sunetul morții!" - Tatăl lui Sebi, tânărul mort la 2 Mai, a găsit o cameră GoPro în borseta fiului său, care a surprins accidentul. În plus, Cosmin Andreica susţine că şeful de la Rutiera Constanta a fost la locul faptei şi l-a pus pe şofer să-şi sune tatăl.

24 aug. 2023, 20:38
Detaliul care aruncă în aer ancheta accidentului. Tatăl lui Sebi, tânărul mort la 2 Mai, a găsit o cameră GoPro în borseta fiului său: „Se aude tot!”. Pe cine a sunat şoferul drogat după impact

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a murit în tragedia de la 2 Mai, a găsit o cameră GoPro în borseta fiului său, pe care i-au înapoiat-o poliţiştii, şi a descoperit că aceasta a surprins cumplitul accident şi momentele de după.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi Olariu, tânărul omorât de Vlad Pascu, şoferul drogat care a provocat tragedia de la 2 Mai, a povestit cum, după pomana fiului său, a mers să îi verifice borseta şi în interior a găsit o cameră GoPro cu care Sebi obişnuia să filmeze, ocazie cu care a descoperit o filmare chiar cu accidentul din 2 Mai.

„Sebi avea în ziua accidentului o cameră GoPro la el. O avea în borseta pe care o avea la brâu şi camera accea, exact în momentul impactului, a pornit. Am exact momentul când l-a lovit, fără imagini, doar sunet. Nu puteţi să vă daţi seama cât am putut să stau să o ascult. Exact a pornit camera când mi-a lovit băiatul. Se aude scârţâitul de roţi, se aude când îi loveşte pe ceilalţi copii, se aud gemetele copiilor care chemau ajutor.

Se aud maşinile când trec pe lângă ei, se aude când vin martorii şi îi găsesc. Se aude o fată care zbiară şi spune că este un băiat rupt de la jumate, se aude când se sună la Poliţie, se aude tot. Se aude momentul când vine Poliţia, când vine salvarea, când îi ia, cum sunt îngroziţi.

Se aude şi momentul când îi pune folia pe el, se aude tot. 37 de minute este toată înregistrarea, cred că s-a terminat bateria apoi. Se aude exact lovitura!”, a declarat Valentin Olariu la Antena 3.

Beizadeaua care a omorât doi tineri în accidentul din Vama Veche a luat un cocktail de droguri. Ce spune raportul toxicologic
Mai mult, tatăl lui Sebi a povestit şi cum a ajuns în posesia camerei GoPro a fiului său. „Poliţia nu mi-a cerut niciun buletin când m-am dus să iau hainele copilului meu, ei nici măcar nu au verificat borseta. Ei trebuiau să facă cercetarea la faţa locul să vadă exact ce aveau copiii. Mi-au dat hainele copilului cu sânge pe ele, în nişte plicuri.

După pomană, am urcat sus, parcă m-a îndemnat cineva. Am plâns şi eram cu privirea în gol şi, parcă, am avut o chestie: am zis bagă camera. Era descărcată. I-am dat drumul şi am văzut nişte filmări de-ale lor când se jucau, când erau în apă şi am văzut două filmări de câte 35 de minute.

Una cred că pornise în discotecă pentru că se aude numai muzică, când dansau ei, şi ultima aceasta de care v-am spus”, a mai explicat Valentin Olariu.

 

Andreica, declaratia care ar putea schimba cursul anchetei in cazul 2 Mai: ,,Seful de la Rutiera Constanta a fost la locul faptei. L-a pus pe Vlad sa-si sune tatal”

„A rămas neclarificat momentul de vineri seara, atunci când băiatul a fost oprit pentru prima oară. Am primit informații că la acel filtru era și șeful Poliției Rutiere constanța, care s-a arătat familiarizat cu șoferul drogat. Dacă este așa, cred că toată acțiunea se mută la această primă oprire a drogatului, unde, dacă ar fi fost efectuate verificări era luat talonul pentru lipsa RCA, iar deznodământul putea fi altul. Este un moment care a fost evitat în comunicările instituționale.

Așa tată, așa fiu! Mihail Claudiu Pascu, tatăl beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai, filmat în timp ce gonește pe șosele. ”Las-o, măi Mihai, las-o!”

Nu există, până acum, informații despre o posibilă intervenție din partea unui șef ierarhic la adresa polițiștilor din teren. O patrulă mixtă, format dintr-un jandarm și un polițist, l-au identificat în trafic, l-au oprit, l-au dat jos din mașină, au găsit acea țigară și acel blister cu somnifere. Însă, din această perspectivă, nu vreau la finalul acestei anchete ca un agent cu vechime de 8 luni de zile și încă doi polițiști din stradă să suporte cele mai grave consecințe. Cei din stradă au cerut date de la centru, iar de la dispecerat au primit informații că drogatul nu figura în baza de date, iar actele mașinii erau în regulă. Trebuie să menționez că Poliția Română nu are bază de date cu cei care au sau nu RCA”, a declarat pentru Realitatea PLUS Cosmin Andreica.

Andreica: „Poliția Română nu are dată de baze cu situația polițelor RCA”

„Acel polițist, pe baza datelor respective, există posibilitatea să nu fi acordat atât de multă atenție contravenției (lipsa RCA) în paralel cu infracțiunea de deținere de droguri. Ideea e că Poliția Română nu are o bază de date a deținătorilor de polițe auto. Accesăm un site care e pus la dispoziție de asiguratorii auto. De ce a fost lăsat să plece? Pentru faptul că nu exista vreun motiv legal pentru reținerea sa. Toată lumea întreba ce a făcut o oră și jumătate. Polițistul a întocmit toate actele necesare. Important de precizat, polițistul nu face parte din structurile poliției judiciare, nu întocmește acte pentru urmărirea penală. Noi nu știm nici în acest moment dacă acea țigară artizanală conține sau nu droguri. La acest moment nu a venit rezultatul expertizei. O să vedeți că nici măcar judecătorul de drepturi și libertăți, în ordonanța de reținere, în motivare, nu a făcut trimitere la rezultatul acelui drugtest. Pentru că acest aparat stabilește prezența unor substanțe, dar eliminăm orice dubiu pe baza recoltării de probe biologice. Dacă invoci un astfel de rezultat, și dacă este fals pozitiv, practic ți-ai distrus orice fel de încercare de a-l aduce în fața legii”, a mai spus Cosmin Andreica.

Filmul tragediei din 2 Mai

Reamintim că Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani a accidentat mortal o fată și un băiat, Roberta și Sebi, la 2 MAI. Cazul a stârnit revoltă deoarece șoferul se afla sub influența drogurilor în momentul producerii accidentului. Deși fusese oprit de polițiști cu doar o oră înainte de producerea tragediei, tânărul a fost lăsat liber pe șosea. Pe lângă erorile comise de către oamenii legii, în atenția publicului este și faptul că Vlad Pascu face parte dintr-o familie destul de influentă, iar părinții tinerilor decedați se tem că acest caz ar putea fi mușamalizat.

Vlad Pascu a fost oprit de poliție la ora 02:40, deși apelul la 122 parvenise la 00:40. Atunci în mașina sa au fost găsite droguri. A fost dus la secție, dar a fost testat doar pentru alcool, nu și pentru consumul de substanțe interzise. Oamenii legii l-au eliberat la ora 04:30. La nici o oră mai târziu, la ora 05:25,  Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de 8 persoane. În accidentul de la 2 MAI au murit doi tineri și alți trei au ajuns la spital cu răni grave.