Cătălin Predoiu nu susţine numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei speciale: „Votul meu va fi împotrivă”

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, dacă se va repune pe ordinea de zi a Plenului CSM numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), votul său va fi "categoric împotrivă".

RomaniaTV.net
28 nov. 2019, 09:55
Cătălin Predoiu nu susţine numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei speciale: „Votul meu va fi împotrivă”

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, din punctul său de vedere, SIIJ trebuie ori desfiinţată, ori radical modificată competenţa ei.

„Nu aş vrea să inflamez din nou acest subiect. (…) Nu sunt deloc mulţumit de activitatea acestei instituţii şi, de aceea, o vom aborda în anul care vine cu prioritate”, a spus Predoiu.

Întrebat ce părere are despre numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale, Cătălin Predoiu a afirmat că, în mod „categoric” – dacă se va discuta în CSM numirea Adinei Florea ca procuror-şef al SIIJ – votul său va fi împotrivă, potrivit news.ro.

Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De cinci ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum, iar ultima dată votul a fost egal, subiectul urmând a fi reluat în altă sedinţă a Plenului CSM.