Cătălin Predoiu: O coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul general să nu fie Gabriela Firea, ci Nicuşor Dan

Cătălin Predoiu consideră că, dacă dreapta politică s-ar fi coalizat cu un singur candidat, Gabriela Firea nu ar fi câştigat alegerile în Capitală, ci Nicușor Dan. Atât liberalii, cât şi Nicuşor Dan, au refuzat să cedeze unul în favoarea celuilalt pentru ca dreapta să se prezinte cu un candidat unic pentru Bucureşti.

05 iun. 2016, 19:13
Cătălin Predoiu: O coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul general să nu fie Gabriela Firea, ci Nicuşor Dan

„Am fost și sunt convins de faptul că niciun (…) pretext nu stă în picioare în fața nevoii de a coagula forțele de dreapta în bătăliile politice contra PSD. Din păcate, rezultatul din această seară ne-a demonstrat că o astfel de coalizare ar fi făcut ca primarul general al Capitalei să nu fie doamna Firea, să fie Nicușor Dan. Dar acum trebuie să privim în față și îi asigur pe suporteri, pe colegi, că toată expertiza pe care am dobândit-o, experiența pe care am căpătat-o le voi pune în slujba ideilor politice pe care le am, de uniune a dreptei și a voturilor din dreapta contra PSD în bătăliile electorale de reformare a politicului în general, de reconectare a partidelor la agenda cetățeanului, de recâștigare a încrederii cetățeanului”, a spus Predoiu.

El a pledat pentru o relație „firească” între partide și cetățeni, afirmând că nu există democrație fără partide.

„Închei această campanie cu speranța că vom înțelege cu toții, și noi politicienii, dar și cetățenii, care ne sunt datoriile și că, la urma urmei, trebuie să reîncepem să dialogăm și să lucrăm împreună. Nu există, poate, un bun mai de preț decât democrația, libertățile sale și relația firească dintre partide politice și cetățeni. Nu există democrație fără partide politice”, a adăugat liberalul.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta la alegerile parlamentare VIDEO