Cătălin Predoiu: PDL este supus unui război psihologic dus cu sondaje false

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, consideră că partidul este supus unui "război psihologic dus cu prezentarea de sondaje false" de către celelalte formaţiuni politice înscrise în alegerile europarlamentare, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
18 mai 2014, 15:34
Cătălin Predoiu: PDL este supus unui război psihologic dus cu sondaje false

„Acest fapt, deşi necinstit, nu ne îngrijorează. Structurile noastre sunt puternice în prezent. Partidul este mobilizat. Veţi vedea că pe 26 mai, în mod consacrat, PDL va fi principalul partid de dreapta pe scena politică românească”, a afimat prim-vicepreşedintele PDL, într-o conferinţă de presă desfăşurată, duminică, în localitatea vrânceană Păuneşti.

În context, Cătălin Predoiu a subliniat faptul că PDL va înregistra în scrutinul europarlamentar din 25 mai un scor care va depăşi chiar 19 la sută, creditat de un sondaj realizat înaintea campaniei electorale de Partidul Popular European, din familia căruia face parte şi care avea tot interesul să ştie cu exactitate pe ce se poate baza în viitor.

„Era 19 la sută, dar tendinţa era de creştere. Deci dacă noi am abordat campania în creştere nu pot decât să mă aştept la mai sus de 19 la sută”, a precizat prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat dacă va renunţa la a mai fi candidatul PDL la prezidenţiale dacă partidul nu va obţine rezultatele propuse în alegerile europarlamentare, Cătălin Predoiu a spus că „nu este o chestiune în care dispui după propria opţiune, luată după bunul plac ori circumstanţe arbitrare, aşa cum se arată dispus Crin Antonescu”.

„Nu am venit în PDL cu această candidatură în buzunar de acasă. Este o nominalizare făcută în urma unui proces serios, intern, de alegeri la care au participat aproape 200.000 de colegi din PDL. Prin urmare nu este o chestiune la care să dispun după bunul meu plac. Eu sunt convins, însă, aşa cum v-am spus că pe 25 mai PDL va fi principala forţă politică consacrată de alegerile parlamentare”, a menţionat Predoiu.

Pe această bază, a mai completat el, PDL „va reorganiza dezordinea provocată pe partea dreaptă a eşichierului politic, va construi o platformă solidă în interesul României pe bază de proiect viabil”.

„Spun asta ca să înţeleagă şi domnul Antonescu că nu este vorba de scaune şi nici de cărţi de vizită cu inscripţii prezidenţiale. Aici este vorba de un viitor care să fie oferit românilor. Nu dorim să repetăm greşeala făcută de domnul Antonescu cu USL. Adică doar un proiect cu antetul anti, fără perspective pentru români, fără obiective concrete realizabile. Nu vrem un proiect care s-a făcut praf în doi ani. Obiectivele au fost anti PDL, anti Băsescu, dar nimic nu a fost realist, solid pentru construcţia unei altfel de societate în România. Acesta a şi fost principalul motiv pentru care au eşuat. În fond, s-au bătut pe scaune, inscripţii, pe cărţi de vizită şi avantaje personale. Noi privim lucrurile serios şi nu le luăm problemele României aşa de uşor, în balon, cum le ia Crin Antonescu”, a subliniat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a evitat, însă, să vorbească despre cum va reacţiona în condiţiile în care, o dreaptă unită după europarlamentare, ar desemna-o pe Elena Udrea candidat la prezidenţiale.

„Nu este un subiect preocupant pentru agenda mea şi a PDL, o persoană ori alta. Ceea ce ne preocupă sunt soluţiile pentru români. Aceasta este diferenţa între noua politică făcută de PDL şi politicile făcute de celelalte partide, inclusive din spectrul politic de dreapta. Noi nu vizăm scaune pentru persoane. Nici politici în funcţie de persoane. Facem politici în funcţie de problemele concrete ale românilor. Avem o construcţie serioasă şi încredere în soluţiile pe care l-am oferit, în care pilonii principali sunt consolidarea integrării euroatlantice, locuri de muncă mai multe, investiţii mai multe, o justiţie independentă. Ceea ce venim noi să oferim în acest moment este un proiect coerent de integrare mai profundă a României în Uniunea Europeană care să însemne şi avantaje pentru români: fonduri europene şi investiţii. Garanţie privind reuşita proiectului nostru este şi faptul că avem o listă de candidaţi pentru europarlamentare care au făcut ceva în viaţa lor, dar şi în politica românească şi europeană”, a ţinut să precizeze Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a reiterat aceste opinii şi în cadrul întâlnirilor electorale avute duminică cu alegătorii din judeţul Vrancea, în Piaţa Unirii şi Piaţa Agroalimentară din Focşani, Târgul de duminică din Păuneşti, cu locuitori din comunele Vidra şi Ciorăşti.

Au mai fost prezenţi la aceste evenimente electorale organizate de PDL europarlamentarii Theodor Stolojan şi Traian Ungureanu.