Predoiu: Decizia preşedintelui de a o respinge pe Shhaideh e în interesul României. Nu există niciun risc de suspendare

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat marți că decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier a fost făcută în interesul țării.

27 dec. 2016, 12:34
Predoiu: Decizia preşedintelui de a o respinge pe Shhaideh e în interesul României. Nu există niciun risc de suspendare

„Decizia președintelui de a respinge propunerea domnului Dragnea, în persoana doamnei Sevil Shhaideh, este făcută în interesul României. Este atributul suveran al președintelui, potrivit Constituției, să respingă sau să accepte, prin desemnare, o propunere făcută de un partid politic sau de o alianță de partide politice. Din păcate, domnul Dragnea nu a citit cu atenție toate legile care au impact pe funcția de prim-ministru, a făcut o propunere pripită și a adus lucrurile în această situație neplăcută nu numai pentru dânsul și pentru PSD — ALDE, ci și pentru români. Așa se întâmplă când nu te mai consulți cu partidul și ai impresia că le știi pe toate”, a spus Cătălin Predoiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, PNL este alături de președintele României, care a luat o decizie corectă pentru statul român și pentru cetățenii lui.

Predoiu a arătat, de asemenea, că nu există riscul suspendării președintelui pentru că acesta a respectat și aplicat Constituția și legile țării, „nu numai în litera, ci și în spiritul lor”.

CITEŞTE ŞI: Surse: Iohannis a discutat marţi cu Sevil Shhaideh. Dragnea a aflat de la aceasta că nu va fi desemnată