Cătălin Tolontan: Există ipoteza că TOPOLICEANU a fost racolată de un SERVICIU SECRET când era lângă Udrea

Publicat: Luni, 02 Martie 2015 10:43 // Actualizat: Luni, 02 Martie 2015 10:43 // Sursa: romaniatv.net

Jurnalistul Cătălin Tolontan avansează ipoteza că procurorii DNA au ajuns la Ana Maria Topoliceanu încă din ianuarie 2014, iar, în momentul în care aceasta a mers la Paris, alături de Elena Udrea şi Alina Bica, aceasta colabora cu DNA "şi nu numai atât". Jurnalistul invocă astfel scenariul conform căruia Topoliceanu a fost racolată de un serviciu secret cînd era lîngă Udrea.

Cătălin Tolontan îşi pune întrebare, într-o postare, pe blogul său, dacă Ana Maria Topoliceanu este agent secret.

"Apărarea și-a format opinia că Ana Maria Topoliceanu, cea mai bună prietenă a Elenei Udrea, a jucat un rol dictat de cineva în toată perioada cînd a stat lîngă ministru.

Procurorii susțin, și sursele Gazetei îi confirmă, că DNA aflase încă de la începutul lui 2014 despre banii primiți de Obreja și, în plus, de oamenii din minister de la Termogaz.


Dacă descoperirea rutei banilor (cea despre care Gazeta povestea în decembrie 2013) s-a întîmplat la DNA în ianuarie 2014, probabil că procurorii ajunsese deja la Topoliceanu. Și, în februarie 2014, Topoliceanu merge, împreună cu Udrea și cu Bica, la Paris. Colabora ea deja? Și numai cu DNA.

Există ipoteza, bazată însă doar pe capete de mărturii, că Topoliceanu a fost racolată de un serviciu secret cînd era lîngă Udrea. Ca prietenă a Elenei, era un nod valoros de informații. Pentru serviciu și pentru public această mișcare este legitimă și pozitivă, "cu asta ar trebui să se ocupe serviciile, să supravegheze marile infracțiuni, care afectează siguranța națională"", scrie Tolontan.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea, un nou mesaj pe Facebook. Fostul ministru explică cum a luptat cu corupţia

În opinia jurnalistul, pentru acuzare și în logica lungului proces care va urma, folosirea mărturiilor Anei Maria Topoliceanu poate deveni dificilă, pentru că apărarea are șansa să mizeze pe ideea că Topoliceanu a acționat instigator, la ordinul superiorilor din serviciul secret respectiv.

"În motivarea acestei teorii, apărarea susține că, atunci cînd Topoliceanu a vrut "să-l preseze pe Breazu", ea a jucat un scenariu redactat la DNA. Dovadă că procurorii nu i-au sancționat acel apel pe internet, ei spunînd că Topoliceanu nu a vrut decît să-l facă pe Breazu să spună adevărul.

La care apărarea contraatacă: de ce e nevoie să folosești camuflaje și mesaje mute, o adevărată recuzită clandestină pe internet, cînd vrei să determini pe cineva să spună adevărul? De ce nu l-a sunat Topoliceanu pe telefon pe Breazu dacă nu avea nimic de ascuns?", conchide jurnalistul. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 mar 12:13
Răspunde | Votează email 0 email
Adrian Razvan
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail:
[email protected]
02 mar 11:26
...la Ana Maria Topoliceanu încă din ianuarie 2014, iar, în momentul în care aceasta a mers la Paris, alături de …read more ...
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H