Cătălin Tolontan: Nu sunt de acord cu protestul Antenei 3. Înţelegem diferit profesia de jurnalist

Cătălin Tolontan, angajat al trustului Intact, nu se raliază protestului colegilor săi din trustul Intact, care au iniţiat vineri după amiază un miting, împotriva deciziei impuse de ANAF, de a elibera sediile de unde emit televiziunile Antena 1, Antena 3, Euforia, Antena Stars şi Zu TV.

19 feb. 2016, 15:57
Cătălin Tolontan: Nu sunt de acord cu protestul Antenei 3. Înţelegem diferit profesia de jurnalist

Cătălin Tolontan a vorbit la România TV despre protestul organizat vineri, în Capitală, de angajaţii trustului Intact. Deşi este coleg cu acesta, el nu s-a alăturat manifestaţiei. „Încerc să rămân între tranşee, la mijloc, lucru care nu-i tocmai plăcut, dar este menirea noastră, ca jurnalişti, să păstram cumpăna. Nu am fost foarte fericit, ca jurnalist, când am văzut-o zilele trecute pe preşedinta ÎCCJ, care spune că ar fi bine ca toată lumea din ţara asta, inclusiv politicieni sau jurnalişti, să ia exemplul magistratilor şi să nu comenteze nimic din ce se întâmplă pe rol până la încheierea cazurilor. Nu poţi tu, ca preşedinte al Înaltei Curţi nu poţi să ceri suspendarea drepturilor dintr-o ţară, ca să fie linişte. Pe de altă parte, nu sunt de acord nici cu Antena 3.

Citeşte şi ANAF, despre evacuarea sediilor Antenelor: Au fost înmânate 10 notificări dintr-un total de 48

Fac parte din acest trust, dar nu cred că fac aceeaşi meserie ca oamenii de acolo sau cu cei mai mulţi dintre oamenii de acolo. Sau cu vocile dominante ale Anteie 3… Facem meserii diferite. Avem feluri diferite de a înţelege această profesie„, a declarat Cătălin Tolontan.

Citeşte şi Procurorul şef al DNA a sesizat CSM în legătură cu „neadevărurile” difuzate de Antena 3

Cătălin Tolontan se poziţionează la mijloc şi în conflictul ANAF vs. Antene, care a stat la baza protestului de vineri: „Ne convine, nu ne convine, suntem parte a României şi noi şi ei. Cu cât ne săpăm tranşee mai adânci cu atât mai greu ne va fi să ieşim de acolo şi să-l vedem pe semenul nostru. Pe fond este limpede, este o hotărâre judecătorească. Acele bunuri sunt ale statului român, iar statul român e obligat să le valorifice. Trebuie însă să o facă cu înţelepciune. Nu trebuie s-o facă aşa cum spunea fostul preşedinte Traian Băsescu, „să se ducă peste cetăţean şi să-l facă ţăndări”. Cum să te duci tu, ANAF, peste cetăţean şi să-l faci ţăndări? Asta-i menirea ANAF-ului? Să-l facă ţăndări sau să strângă banii? Scopul fundamental al politicii este libertatea cetăţeanului„.