Cătălin Voicu află pe 12 februarie dacă va fi eliberarat condiţionat

Cătălin Voicu va afla abia pe 12 februarie dacă va fi eliberat condiţionat. Tribunalul Dâmbovița a luat în discuţie cererea sa în acest sens, admisă de Judecătoria Găeşti, dar contestată de procurori, însă a decis să amâne pronunţarea, potrivit România TV.

19 ian. 2016, 09:58
Cătălin Voicu află pe 12 februarie dacă va fi eliberarat condiţionat

Cătălin Voicu s-a prezentat marţi în faţa Tribunalului Dâmboviţa, care a judecat contestaţia depusă de procurori la decizia Judecătoriei Găeşti privind eliberarea condiţionată a fostului senator, condamnat la 7 ani de închisoare pentru trafic de influență, potrivit România TV.

Citeşte şi: Dan Voinea, coordonatorul cărţilor lui Cătălin Voicu: „Nu i le-am scris eu, am făcut doar o caracterizare”

Cătălin Voicu a fost condamnat în 2013 şi a ispăşit aproape 3 ani din pedeapsă, timp în care a scris şase cărţi.
 
Voicu este acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanţa supremă Florin Costiniu, la magistraţi şi poliţişti, pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicaţi.
 
Fostul senator Cătălin Voicu, a primit deja „verde” de la judecătorii din Găeşti, mai având doar un hop până la liberare. Acesta i-a convins pe magistraţii Judecătoriei Găeşti că merită să fie eliberat cu cele şase cărţi scris.
 
În noiembrie 2015, Comisia Penitenciarului Găeşti a recomandat liberarea condiţionată a fostului senator. Cărţile i-au adus o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Alte 116 zile le-a câştigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar, conform Adevărul.
 
Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru că a instrumentat dosarele Revoluţiei din 1989, apare în datele furnizate de Ministerul Justiţiei drept coordonatorul ştiinţific a cinci din cele şase lucrări publicate de Cătălin Voicu.
 
Pentru ce-a de-a şasea carte, „Naşul” a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului. Operele „ştiinţifice” ale lui Cătălin Voicu sunt următoarele: „Ordinea publică în statul de drept”, „Respectarea drepturilor omului în procesul penal”, „Securitatea naţională, concept constitutuţional şi legal”, „Examinarea doctrinei şi jurisprudenţei privind apărarea securităţii naţionale”, „Prevenirea actelor de terorism şi protecţia libertăţilor publice” şi „Stările de criză în democraţie”.
 
Iar în noiembrie 2015, Judecătoria Găeşti a admis propunerea de liberare condiţionată a lui Cătălin Voicu. Decizia a fost însă contestată de procurori, acţiunea urmând să fie judecată, marţi, 19 ianuarie, de Tribunalul Dâmboviţa.