Cătălin Voicu: Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul

Senatorul PSD Cătălin Voicu îşi dorea să "unească" DNA cu DIICOT, aşa reiese din stenogramele din dosarul acestuia. Cătălin Voicu a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 17:19
Cătălin Voicu: Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul

Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul! Ca să pot da afară pe toată lumea. Purificare! Nu mai e Direcţia Naţională Anticorupţie, Directia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am de mult proiectul ăsta în cap. Şi ANI este o instituţie fără nicio forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu!”, se arată în senogramelor din dosarul Voicu.

Cătălin Voicu a primit nu mai puţin de trei condamnări: două pedepse pentru trafic de influenţă, de 5 şi 4 ani de închisoare, şi una de 1 şi două luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a decis ca Voicu să execute pedeapsa cea mai mare, cea de 5 ani, din care va fi scăzut intervalul în care Voicu a fost arestat (18 iulie 2011 – 30 martie 2012).

În acelaşi dosar, omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de 7 ani.

De asemenea, fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă. Executarea pedepsei a fost suspendată pe o perioadă de 6 ani de probă.

Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a fost condamnat la 4 ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă, 1,2 ani pentru fals în înscrisuri şi 1,6 ani pentru fals intelectual. Instanţa supremă a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv 4 ani.