Cătălin Zmărăndescu, dezvăluiri despre viaţa alături alături de Gigi Becali. „Nu era prea amuzant cu Gigi. Era uşor influenţabil”

Cătălin Zmărăndescu, fost luptător şi practicant de arte marţiale, dar şi fost bodyguard al lui Gigi Becali în anii 2000, a acceptat să povestească la GSP LIVE momentele importante din viața și cariera sa.

24 nov. 2020, 18:40
Cătălin Zmărăndescu, dezvăluiri despre viaţa alături alături de Gigi Becali. „Nu era prea amuzant cu Gigi. Era uşor influenţabil”

„Am început luptele libere de la 7 ani. Am fost racolat de la școală, așa era pe atunci. Nu știu ce au remarcat la mine, l-au selectat și pe fratele meu mai mic. Dar până la 14 ani, frati-miu ne-a încălțat pe toți, toată generația, ne rupea cu bătaia. Declicul a venit când am fost la un campionat național, nu era ca acum, cu doi sportivi, iar el a luat medalie și eu nu. El nu se prea antrena, dar era foarte talentat, eu mergeam zi de zi la sală. În următorul an s-a schimbat foaia. Am devenit mult mai rău, mai ambițios. După prima medalie, am luat medalii mereu”, a povestit Cătălin Zmărăndescu, la GSP LIVE.

În 1989, la Revoluţie. Zmărăndescu avea 17 ani, iar o dată cu libertăţile au venit vremuri tulburi. El a practicat luptele până la 23 de ani, dar a recunoscut că a participat la lupte ilegale, despre care însă n-a vrut să dea prea multe detalii. „Era nasol, abia mă căsătorisem, aveam nevoie de bani, iar din sport nu făceai bani. Și… chiar nu vreau să vorbesc despre chestia asta. Pot să spun că niciodată nu am fost tamponat, dar am văzut oameni rău tamponați. Rău, rău.

Nu erau reguli, nicio regulă, doar pumnii fiecăruia. Atunci se puteau face multe lucruri, au fost alte vremuri. Văd că în Anglia au început să facă turnee de box fără mănuși, doar cu tape pe mâini. Mă mănâncă pielea să mă duc, dar am spus stop performanței. Și dacă am spus asta, e stop!„, a mai spus Cătălin Zmărăndescu.

Citeşte şi Giovanni Becali explică de ce a dispărut Gigi Becali din viaţa publică. Cine se ocupă de FCSB

Întâlnirea cu Gigi Becali, căruia avea să-i fie bodyguard, i-a schimbat însă viaţa. „Oarecum, și eu și el am crescut în același timp. Notorietatea noastră a crescut în același timp. Și acum mă întreabă lumea de dânsul, dar nu mai am nicio relație cu el. Ce s-a întâmplat cu exactitate, motivele, astea vor rămâne ale noastre. Ne-am cunoscut la o gală legală de kickboxing. Dânsul a spus că are cel mai bun luptător din România, un tip Doru, parcă. L-am bătut de nu mai știa de capul lui, deși înainte de luptă a venit de câteva ori la sala Steaua, unde mă antrenam, și a încercat să aranjeze meciul. Mi-a zis: “Dacă mă bați rău, îmi pierd serviciul!”. A încercat o măgărie și în timpul luptei, dar nu am vrut să-l tamponez, să-l bat rău. După meci, la vestiar, a intrat Becali ca un taifun, cum venea în vremurile bune, și zice: “Bă, tu de mâine lucrezi pentru mine!”. Eu: “Poftim?!”. Antrenorul zice: “Taci din gură că e bine!”. Așa a fost„, a mai povestit Cătălin Zmărănescu.

Fostul luptător a dat amănunte şi cum era viaţa cu Gigi Becali: „Nu prea era amuzant cu Gigi. Ok, înainte puteai să stai cu el la glume, era altceva. Apoi a intrat în politică, a preluat Steaua, s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, era ușor influențabil„.

Cătălin Zmărăndescu, despre episodul prinderii hoţilor care i-au furat maşina lui Gigi Becali

Un moment important a fost cel al prinderii hoţilor care i-au furat maşina lui Gigi Becali, episod în urma căruia patronului FCSB i s-a întocmit dosar penal, pentru sechestrare. „Din informații, știam cine a furat mașina. Ne-am dus după ei și a fost acea tamponare nefericită din intersecția Dorobanți cu Ștefan cel Mare. Toată lumea a spus că am intrat în ei intenționat. N-a fost nimic intenționat, li s-a oprit mașina furată care era pusă pe modul de condus direct. Li s-a oprit în mijlocul intersecției. Noi veneam din spate, conducea un nepot al lui Gigi, n-am reușit să-i mai evităm. După impact, au țâșnit ca iepurii din mașină. Eu m-am dus după ăla care a furat mașina.

Am alergat către Piața Victoriei și l-am prins aproape de pasaj. Nu vrei să știi cum fugea prin grădinițele din fața blocurilor de pe bulevard! Eu mă gândeam: “Dacă îl scap pe ăsta, toată lumea spune că sunt un prost!”. Am alergat de am zis că mor, bă, omule! Nu știu cum a fugit așa, că era mic și gras.

La un moment dat, când n-a mai putut să fugă, a băgat mâna în buzunar și a scos un briceag lung. Trebuia să-l desfacă. Atunci, am pus mâna pe mâna lui, i-am blocat-o și i-am dat un dos de palmă. Asta a fost toată bătaia lui, a recunoscut și el. Ce s-a întâmplat în alte părți cu ceilalți din mașina hoților nu e treaba mea și nu știu. La bar, la Pipera, au venit singuri, de bună voie. Eu eram lângă cel care furase mașina și care ne-a dus unde ascunseseră mașina, în spatele Circului. Era deja cu numere de Austria, pregătită să plece în Bulgaria. Nu trecuse o zi de la furt. A zis că vrea să vorbească cu domnul Becali. A vorbit de pe telefonul nepotului cu nea Gigi și i-a zis că vrea să discute cu el, că nu vrea să-i facă plângere. “Nu vreau să ajung la pușcărie că mai am coadă (n.r. – alte fapte în cazier)!” Am mers la bar, au stat, au băut și au făcut caterincă cu nea Gigi. La plecare le-a dat și bani de taxi. Asta e în mare”, a mai povestit Cătălin Zmărăndescu.