Catastrofa aviatică din Egipt: Al doilea avion cu rămăşiţele pământeşti ale victimelor a fost adus în Rusia

Al doilea avion cu rămășițe și obiecte ale victimelor accidentului aviatic produs sâmbătă în Peninsula Sinai a ajuns marți dimineață pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), relatează agențiile de presă EFE și Interfax, citate de Agerpes. 

03 nov. 2015, 09:13
Catastrofa aviatică din Egipt: Al doilea avion cu rămăşiţele pământeşti ale victimelor a fost adus în Rusia

Un avion de tipul IL-76, aparținând Ministerului rus pentru Situații de Urgență, a transportat fragmente umane, documente și obiecte personale ale victimelor, care urmează să fie supuse unor proceduri complexe de identificare.

Potrivit Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei, circa 130 de trupuri și fragmente umane au fost repatriate luni cu un alt avion din subordinea aceluiași minister.

Un avion de tipul Airbus A-321, al companiei MetroJet (Kogalîmavia), care efectua un zbor de linie între stațiunea egipteană Sharm-el-Sheik și orașul rus Sankt-Petersburg, s-a dezintegrat în aer la aproximativ 23 minute de la decolare, accidentul soldându-se cu moartea tuturor celor 224 de persoane aflate la bordul aparatului de zbor.

Citeşte şi Catastrofa aeriană din Egipt: Putin cere o IMAGINE OBIECTIVĂ despre ce s-a întâmplat cu avionul de turişti

Conducerea companiei MetroJet a declarat luni că aparatul se afla într-o stare tehnică ‘perfectă’, sugerând o ‘acțiune mecanică externă’ drept cauză a accidentului.

Autoritățile din aviația civilă din Rusia au cerut să nu se mai facă presupuneri cu privire la posibilele cauze ale accidentului de avion până la finalizarea anchetei.

Președintele rus Vladimir Putin a solicitat luni ‘să se facă totul’ pentru clarificarea cauzelor dezastrului, cel mai mare din istoria aviației sovietice și ruse.