Catastrofa aviatică din Egipt: Încă un avion repatriază în Rusia rămăşiţele pământeşti ale victimelor

Un al doilea avion care va transporta rămășițele pământești ale victimelor prăbușirii avionului rus în Egipt va decola luni seară de la Cairo spre Sankt-Petersburg, a anunțat luni un responsabil al Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

02 nov. 2015, 09:30
Catastrofa aviatică din Egipt: Încă un avion repatriază în Rusia rămăşiţele pământeşti ale victimelor

‘La ora 20:00 (18:00 GMT), un al doilea avion care transportă rămășițele victimelor va decola de la Cairo’ spre Sankt-Petersburg, a declarat Vladimir Svetelski, un responsabil al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, citat de agențiile de presă ruse. El nu a precizat câte trupuri neînsuflețite vor fi repatriate cu al doilea avion.

Un prim avion care transporta o parte din trupurile neînsuflețite ale celor 224 de persoane care au murit în urma prăbușirii avionului Airbus rus în deșertul egiptean Sinai a aterizat luni dimineață la Sankt-Petersburg.

‘140 de trupuri au fost repatriate, potrivit ultimelor informații. Sunt fragmente, de aceea au existat divergențe privind numărul de corpuri’, a declarat Igor Albin, viceguvernator al Sankt-Petersburg-ului.

Directorul adjunct al departamentului regional al Ministerului Situațiilor de Urgență, Aleksei Șelupienko, a confirmat pentru AFP că primul avion ‘transporta trupurile a 140 de persoane’, deși inițial s-a anunțat că 144 de corpuri au fost repatriate.

Identificarea cadavrelor va începe de la ora 11:00 (08:00 GMT), potrivit AFP. Fiecare familie va fi primită separat pentru identificarea corpurilor. De sâmbătă, de la familiile pasagerilor avionului prăbușit au fost prelevate eșantioane de ADN.

Majoritatea morților erau ruși din Sankt-Petersburg sau din împrejurimi care ar fi trebuit să aterizeze în Rusia sâmbătă după-amiază, după un sejur în stațiunea balneară egipteană Sharm el-Sheikh.

Autoritățile egiptene și ruse au declarat că nu sunt în măsură pentru moment să anunțe cauzele prăbușirii avionului, care s-a produs sâmbătă dimineață în deșertul Sinai. Ipoteza unui atentat este luată în calcul de experți după ce aripa egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a revendicat distrugerea avionului drept represalii la bombardamentele ruse în Siria.