Catastrofa aviatică din Egipt: O sursă din cadrul anchetei afirmă că avionul NU a fost lovit din EXTERIOR

Avionul companiei ruse Kogalîmavia care s-a prăbușit sâmbătă în Egipt nu a fost lovit din exterior și pilotul nu a lansat un apel SOS înainte ca aparatul să dispară de pe radar, relatează luni Reuters, citând o sursă din cadrul comisiei care analizează cutiile negre ale avionului, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
02 nov. 2015, 12:08
Catastrofa aviatică din Egipt: O sursă din cadrul anchetei afirmă că avionul NU a fost lovit din EXTERIOR

Sursa citată a refuzat să furnizeze mai multe detalii, dar a precizat că-și bazează afirmațiile pe examinarea preliminară a cutiilor negre recuperate după prăbușirea avionului.

O sursă din cadrul Ministerului Aviației a precizat anterior că analiza cutiei negre care înregistrează parametrii de zbor este încă în desfășurare.

Directorul general al companiei aeriene Kogalîmavia, Aleksandr Smirnov, a declarat anterior la Moscova, cu puțin timp în urmă, că avionul de tip Airbus A321-200 ‘se afla într-o stare tehnică excelentă’ și numai un ‘factor extern’ poate explica prăbușirea aparatului, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

‘Noi excludem orice defecțiune tehnică sau eroare de pilotaj’, a adăugat el, subliniind că ‘singura cauză posibilă (a accidentului) este un factor extern’.

Avionul Airbus A321-200 nu putea să se dezintegreze în aer din cauza vreunei defecțiuni tehnice, a declarat directorul general al companiei. ‘Totul ne face să credem că, la începutul catastrofei, echipajul a pierdut complet controlul’ asupra avionului, a indicat Smirnov.

Un alt reprezentant al companiei a precizat că aparatul suferise înainte de aceasta avarii structurale semnificative, iar piloții nu au mai apucat ‘să intre în contact radio’ cu controlorii de trafic aerian, conform RIA Novosti.

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, având la bord 224 de persoane, toți ruși cu excepția a trei ucraineni, s-a prăbușit sâmbătă dimineața în deșertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din stațiunea Sharm el-Sheik, cu destinația Sankt-Petersburg.