Catastrofă feroviară: Sute de morți și de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit violent

Aproape 300 de persoane au murit și alte 850 au fost spitalizate, după ce două trenuri s-au izbit violent, în India.

03 iun. 2023, 09:33
Catastrofă feroviară: Sute de morți și de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit violent
Catastrofă feroviară în India, aproape 300 de persoane și-au pierdut viața

Tragedie în India. Aproape 300 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentului feroviar și alte 850 au fost spitalizate, după ce două trenuri s-au ciocnit. Numărul morților este în continuă creștere.

Vineri, un tren de pasageri a deraiat și s-a izbit de un tren de marfă, în districtul Balsore din Odisha, conform presei locale, citată de Reuters. Armata a ajuns la fața locului pentru a ajuta la evacuarea și tratarea răniților.

Sudhanshu Sarangi, directorul general al Serviciului de pompieri al statului Odisha, a declarat că bilanțul actual este de 288 de morți.

Citește și: Trenuri deraiate în Elveţia. Se pare că vântul de 140 km/oră a fost cauza accidentului

„Operațiunile de salvare continuă la fața locului și nu se vor încheia decât peste câteva ore”, a declarat acesta, adăugând că aproximativ 850 de persoane au fost spitalizate până la acest moment.

Coliziunea este una extrem de gravă, iar oficialii South Eastern Railway se tem că numărul victimelor va crește în continuare.

Trenul Coromandel Express circula de la Kolkata la Chennai și a deraiat, căzând pe linia de tren de lângă, mai multe persoane fiind prinse sub fiarele contorsionate.

Citește și: Sistemul feroviar din România este în colaps. Directorul CFR Călători: „Dacă ar fi să scoatem mâine toate locomotivele fără reviziile mari, ar trebui să anulăm 80% din trenuri”

„Nu pot să comentez detaliile în acest moment și nici numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbesc să ajung la locul accidentului”, a declarat pentru Reuters Archana Joshi, director general al Căilor Ferate din sud-estul țării, la momentul producerii accidentului.

„Echipele de salvare ale căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul și salvarea sunt în curs de desfășurare”, a adăugat el.