Catastrofă în Sudan. Explozie urmată de incendiu într-o uzină. Sunt zeci de morţi şi răniţi VIDEO

Cel puţin 16 persoane au murit şi alte peste 90 au fost rănite marţi într-un incendiu precedat de o explozie, la o uzină industrială din nordul oraşului Khartoum, capitala Sudanului.

03 dec. 2019, 14:52
Catastrofă în Sudan. Explozie urmată de incendiu într-o uzină. Sunt zeci de morţi şi răniţi VIDEO

Cel puţin 16 persoane au murit şi alte peste 90 au fost rănite marţi într-un incendiu precedat de o explozie, la o uzină industrială din nordul oraşului Khartoum, capitala sudaneză, potrivit unor surse medicale şi unor martori oculari, informează AFP.

Un fum negru şi dens a putut fi văzut pe cer marţi dimineaţa în timpul acestui incendiu, în timp ce sectorul a fost încercuit de poliţie.

Un rezervor de gaz era încă în flăcări în momentul sosirii unui fotograf al AFP la faţa locului, unde pompieri se aflau în acţiune.

Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută.

Citeşte şi Explozie la o uzină din Jefferson. Deflagraţia a zguduit din temelii casele oamenilor

„Explozia a fost puternică. Mai multe maşini parcate în vecinătate au luat de asemenea foc”, a relatat un angajat al unei societăţi vecine.

Cel puţin 16 persoane au fost ucise, a anunţat comitetul de medici constituit în timpul anului trecut în cadrul mişcării de contestare din Sudan.
Identitatea victimelor decedate nu este cunoscută. Dintre cei peste 90 de răniţi, un număr nedeterminat de persoane au fost spitalizate.

Televiziunea de stat din Sudan a evocat „pierderi grele de vieţi omeneşti şi materiale”.