Catastrofă minieră. Sunt cel puţin 19 morţi. Cifra victimelor ar putea să crească

Cel puţin 19 mineri au murit într-o mină din China, luni, într-un accident în subteran, într-o mină de cărbune în care se aflau 22 de mineri, a anunţat agenţia oficială de ştiri din China.

29 oct. 2018, 13:43
Catastrofă minieră. Sunt cel puţin 19 morţi. Cifra victimelor ar putea să crească

Catastrofa s-a produs în într-un tunel din mină unde minerii au fost blocaţi în urma unor căderi de pietre peste 22 de muncitori. Tragedia s-a produs în data de 20 octombrie, potrivit agenţiei de ştiri China Nouă. aceleiaşi surse.
 Mina era exploatată de grupul Longyun Coal, situat în Yuncheng, în provincia Shandong (est). Doar o persoană a putut să se salveze, ieşind din mină.

Echipele de salvare sosite la locul tragediei au degajat în cele din urmă tunelul şi au recuperat şase cadavre. Doi muncitor sunt încă daţi dispăruţi.

Citeşte şi Tragedie într-o mină. Peste O SUTĂ de mineri ar putea fi morţi în subteran

Accidentele de mină sunt frecvente în China şi se soldează cu victime multe, în ciuda eforturilor autorităţilor de a securiza minele de exploatări şi închiderea celo care funcţionează ilegal.

În decembrie 2016, cel puţin şi-au pierdut viaţa într-o explozie survenită în subteranul a două mine situate în regiunea mongolă din nord, din provincia Heilongjiang (nord-est). În acelaşi an, 33 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei explozii într-o mină de cărbune din Chongqing (sud-vest).

În 2017, China a înregistrat 375 de morţi în minele de cărbune din ţară.