Caţavencii: Deşertul tătarului

Cu şapte zile înainte de Crăciun, Băsescu a înfulecat porcul, acel porc pe care, declarînd anterior că nu-l va înghiţi, l-a tăvălit cu sîrg prin căcat şi l-a împănat cu minciuni. Ca un piton încolăcit pe obsesiile sale, preşedintele şi-a dilatat maxilarul pînă la limita grotescului, ca să poată primi, mai întîi pe gît, apoi în adîncurile fiinţei lui, această gigantică umilinţă, scrie Caţavencii.ro.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 10:04
Caţavencii: Deşertul tătarului

Ce greţuri îi va fi stîrnind în intestine hoitul fermentat e greu de spus. Pînă una-alta, el se află acolo, la concurs cu alte şpriţuri şi borîturi, ba chiar cu bucăţi de democraţie nedigerată, care, se ştie, îi cad greu preşedintelui la stomac.

Citește și: Cozonacul cu o singură stafidă

Dar, pînă se stabilesc miniştrii şi pînă e validat Guvernul Ponta, pînă se reuneşte noul Parlament şi pînă începe supermajoritatea să se ducă pe copcă, avem timp să ne întrebăm: de unde vine ambiţia lui Băsescu? De unde-şi trage seva acest mod şleampăt şi violent de a contrazice pe toată lumea, de a-i contraria şi înfuria pe toţi? Care e originea nebuniei lui odihnite? Unde s-a născut primitivismul său de rău augur?

Citește și: Mai mulţi parlamentari, mai multe şanse de cîştig pentru ei

Răspunsul nu trebuie căutat în lumea civilizată, ci la est de Prut, în stepa calmucă. Băsescu e mongol – poate tătar, poate cuman, poate un peceneg corcit cu alte neamuri, ivit din genele unui străbun fioros. Faţa, locul de baştină, dar mai ales o anume uitătură crudă ni-l arată în toată splendoarea lui de năvălitor întîrziat. Nu-i de mirare că îi vrea pe huni la guvernare.

Citeşte articolul complet pe Caţavencii.ro.