Câte cafele este bine să bei pe zi. Vlad Ciurea și dr. Mihail au dezvăluit totul: „Contează foarte mult doza”

Câte cafele este bine să bei pe zi. Vlad Ciurea, medic și profesor de neurochirurgie, și dr. Mihail Pautov au deslușit misterul despre cafea, considerată de mulți o necesitate zilnică. Se pare că are efecte pozitive asupra vaselor de sânge și, implicit, asupra activității cerebrale.

10 feb. 2024, 23:27
Câte cafele este bine să bei pe zi. Vlad Ciurea și dr. Mihail au dezvăluit totul: „Contează foarte mult doza”
Câte cafele este bine să bei pe zi

Câte cafele este bine să bei pe zi. Reputatul medic Vlad Ciurea susține că este singurul energizant „permis”, care nu dăunează chiar atât de tare sănătății.

Citește și: Care sunt nativii din zodiac ce nu își pot începe ziua fără o cafea. Gestul care spune multe despre ei

Câte cafele este bine să bei pe zi

Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg la Antena 3 CNN.

Dr. Mihail Pautov afirmă că, de cele mai multe ori, consumi o cantitate mai mare de cofeină decât ai fi tentat să crezi. „Este ușor să numeri ceștile de cafea, însă adesea omiți că și alte lucruri pe care le ingerezi conțin, la rândul lor, cofeină.

Analgezicele, băuturile energizante, ceaiurile, ciocolata și diverse suplimente alimentare (pentru slăbit, îmbunătățire a performanței academice, pentru mai multă putere de concentrare și atenție) conțin o cantitate mai mică sau mai mare de cofeină.

În plus, anumite medicamente, precum cimetidina sau contraceptivele orale, pot afecta metabolizarea cofeinei. În consecință, într-o singură zi poți consuma o cantitate excesivă de cofeină, fără să îți dai seama, lucru care poate duce la efecte adverse sau chiar intoxicație”, afirmă Mihail Pautov, pe blog-ul său.