Câte ceşti de cafea pe zi te pot îngrăşa

Numeroase studii au arătat că a bea puţină cafea pe zi este un obicei benefic sănătăţii, dar prea multă strică! Mai ales, pentru siluetă!

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 06:57
Câte ceşti de cafea pe zi te pot îngrăşa

Cercetatorii australieni au descoperit ca cinci cesti de cafea pe zi pot duce la obezitate. Cafeaua contine acid clorogenic, care este un anumit tip de polifenol, substanta considerata a fi antioxidant.

Polifenolul, in cantitati moderate, ajuta organismul la eliminarea toxinelor si la accelerarea arderilor metabolice, dar prea mult polifenol de tipul acidului clorogenic gasit in cafea duce la rezistenta la insulina si face ca metabolismul sa arda mai greu caloriile.

Rezultatele studiului efectuat de un grup de cercetatori australieni au fost publicate in revista de specialitate „Journal of Agricultural and Food Chemistry”.

„Mai mult cercetari au aratat ca consumul de cafea scade riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2. Aceste studii au inclus in analiza si cafeaua fara cofeina, fapt ce sugereaza ca beneficiile provin de la compusi prezenti in cafea, dar diferiti de cofeina. Tinand cont de acest lucru, am studiat efectul pe care polifenolii, antioxidanti gasiti in cafea, dar si in cea si in anumite fructe, precum prunele, il au asupra organismului uman”, spune profesorul Kevin Croft, de la Universitatea de Vest din Australia.

Continuarea pe Lyla.ro.

Citeşte şi Cum să faci CAFEAUA PERFECTĂ