Câte linguri se adaugă la o cană pentru o cafea perfectă. Secretul pentru o băutură mult mai aromata şi energizantă

Multe persoane își încep ziua cu o cafea aromata care să le dea energie până seara. Cu toate că în momentul actual există multe modele de cafetiere, cafeaua la ibric este preferata multora.

12 feb. 2023, 23:33
Câte linguri se adaugă la o cană pentru o cafea perfectă. Secretul pentru o băutură mult mai aromata şi energizantă

Cîte linguri de cafea se pun la o cană și cât trebuie să o fierbi pentru a avea cel mai bun și aromat gust. Iată care este secretul cafelei perfecte.  Cafeaua la ibric este una dintre cele mai simple și gustoase, iar dacă vă doriți să aibă un gust desăvârșit trebuie să respectați timpul de fierbere. Tot ce îți trebuie este o cafea măcinată fin, apă și zahăr.

Cel mai indicat ar fi ca boabele să fie măcinate cu puțin timp înainte de prepararea băuturii. Apa se pune la fiert într-un ibric, măsurată cu ceașca, iar în funcție de câte cafele vă doriți să obțineți, atâtea căști de apă veți pune.

Pentru fiecare ceașcă de apă, se adaugă o linguriță cu vârf de cafea și una de zahăr.

De ce nu este recomandat să bei cafea iarna. Licoarea magică a dimineţii face mai mult rău decât bine organismului atunci când temperaturile sunt scăzute
Dacă vă doriți mai multă cafea, la fiecare 4 cești de apă, adaugă încă o linguriță de cafea în plus. Pentru 4 cafele, vei pune, așadar, 5 lingurițe de cafea.

Vă veți da seama că băutura este gata când începe să fiarbă și să facă spumă. Dați-o la o parte pe foc și lăsați-o câteva minute, pentru ca zațul să se depună pe fundul ibricului. Dacă vă preparați cafeaua mai mult decât este necesar, va fi prea amară și va avea un gust ars. Adăugați o linguriță de apă rece pentru zațul să se depună mai rapid.

De ce să pui puțină sare în cafea

Cu toate că mulți oameni aleg zahărul pentru a echilibra gustul cafelei, există un ingredient care este mult mai util în acest sens. Sarea echilibrează aroma într-un mod la care nu te-ai fi așteptat și elimină gustul amar.

Următoarea data când preparați această băutură, renunțați la zahăr și adăugați puțină sare înainte să o gustați.

O cafea foarte gustoasă nu ar trebui să aibă nevoie de zahăr sau de lapte, iar conform specialiștilor cafelei, gustul amar este oferit de gradul de prăjire a boabelor.

De ce nu e bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Vei renunţa definitiv la acest obicei după ce vei citi asta!