De ce nu e bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Vei renunţa definitiv la acest obicei după ce vei citi asta!

Oamenii de ştiinţă avertizează că nu e bine să bem cafea înainte de a pleca la cumpărături. Se pare că aceasta ar avea anumite efecte negative.

20 aug. 2022, 11:15
De ce nu e bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Vei renunţa definitiv la acest obicei după ce vei citi asta!

De ce nu e bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Oamenii de ştiinţă au descoperit că există cei care consumă cafea înainte de a pleca la cumpărături riscă să cheltuiască mai mulţi bani.

De ce nu e bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Nu te-ai gândit niciodată la acest efect negativ

Citeşte şi Cum să păstrezi corect cafeaua acasă. Doar aşa îşi menţine aroma intactă pentru mai mult timp, cele mai tari trucuri

Conform unui articol științific, consumul de cafea înainte de a merge la cumpărături este asociat cu cheltuieli mai mari. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cheltuielile suplimentare pe care cofeina pare să le stimuleze nu sunt distribuite în mod egal între clasele de produse, dar pare să se concentreze în mod special pe produsele care produc plăcere senzorială.

În schimb, efectul băuturii a fost nesemnificativ asupra achizițiilor de produse pur utilitare.

Potrivit unor studii, cofeina induce o stare de „excitare energetică”, o formă de vigilență pozitivă în care nu există niciun răspuns la o amenințare percepută, ci mai degrabă o căutare a stimulilor senzoriali plăcuti, scrie exquis.ro. 

Autorii studiilor își propun să investigheze în viitor aspecte precum influența diferitelor elemente de mediu (mirosuri, muzică) asupra consumatorilor sub efectul cofeinei, ținând cont mai ales de cât de răspândită este utilizarea alimentelor cu cofeină.

Un român consumă anual 2.3 kilograme de cafea. Cu acest consum, Romania se plasează pe locul 24 din cele 27 de ţări din Uniunea Europeana, conform unui studiu realizat de World Research Institute.

Citeşte şi Cele mai bune ceaiuri care înlocuiesc cafeaua. Îţi dau mai multă energie şi sunt mult mai sănătoase