Câte persoane au fost testate pentru coronavirus în Bucureşti. Firea: „Vor să ne blocheze să testăm ca să nu afle cetăţenii adevărul”

Primarul general Gabriela Firea a vorbit, miercuri, la România TV, despre numărul de persoane testate pentru noul coronavirus în Bucureşti. Edilul Capitalei susţine că au fost efectuate 17.736 de teste în Bucureşti, iar rezultatele arată că doar 1.898 de persoane au fost infectate cu COVID-19. Gabriela Firea susţine că numărul infectărilor raportat la populaţia oraşului nu justifică blocarea activităţilor economice şi trimiterea oamenilor în şomaj tehnic.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 20:09

Numărul de persoane testate pentru noul coronavirus în Bucureşti este de 10.215. Acestora li se adaugă peste 3.590 de cadre medicale.

„De la începutul pandemiei, cele 19 spitale din municipiul Bucureşti – număr total pacienţi testaţi. 10.215. Atât a testat DSP prin definiţia de caz – persoane venite din carantină şi persoane contacte ale unor persoane care s-au întâlnit cu români veniţi din diaspora.

10.215 s-au testat în Bucureşti în ultimele trei luni de zile. Număr total persoanal medical testat – 3.590. Număr total teste PCR folosite: 17.736.

Cifra pe care vor să o ascundă sau să o dea cu picătura – 1.898 pozitive”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Gabriela Firea vrea moţiune de cenzură: „Acest Guvern trebuie să cadă. Este imperios necesar” 

Edilul Capitalei a explicat că, raportat la populaţia de 2,5 milioane de locuitori din Bucureşti, sunt mai puţin de 2.000 de persoane testate pozitivi pentru noul coronavirus, fiind vorba despre „cetăţeni veniţi din Italia, Spania, Germania” aflaţi în carantină.

„Noi neoficial şi, după studiile Băncii Mondiale, suntem patru milioane de cetăţeni în Bucureşti-Ilfov”, a spus Gabriela Firea.

„Unu dintr-o mie de oameni care trec prin Capitală are coronavirus”, a replicat jurnalistul Victor Ciutacu.

Chiar şi în acest condiţii, Gabriela Firea a afirmat că se doreşte blocarea testării în masă, proiect pe care l-a iniţiat în urmă cu două luni.

„Vor să ne blocheze pe noi să testăm ca să nu afle cetăţenii adevărul.

Închidem metropola, închidem toate activutăţlie economice, ducem oamenii în şomaj, întâi tehnic, apoi de-a binelea. Nu vrem să redeschidem activităţile economiece. Blocăm testarea”, a spus edilul Capitalei.

Firea depune plângere împotriva DSP Bucureşti în cazul testării pentru anticorpi. „Vor răspunde în faţa legii”