Câte SUBSTANŢE PERICULOASE se află în APA DE LA ROBINET şi cum am putea să le evităm

Mulţi dintre noi consumă numai apă îmbuteliată pentru băut, însă prepară mâncare şi spală fructele şi legumele cu apă de la robinet. Cât de în siguranţă suntem? Specialiştii recomandă utilizarea unui filtru special pentru apă care să îndepărteze substanţele nocive care vin odata cu aceasta.

01 iul. 2014, 08:49
Câte SUBSTANŢE PERICULOASE se află în APA DE LA ROBINET şi cum am putea să le evităm

Dintre substanţele nocive care pot rămâne pe vegetale şi pe care le introducem astfel în organism mai periculoase sunt azbestul şi plumbul (provenite din ţevile vechi), clorul aflat în cantităţi mari în apa potabilă, dar şi pesticidele aflate în pământul în care sunt îngropate ţevile de apă potabilă şi care ajung în acestea prin micile spărturi pe care le are orice ţeavă veche, scrie cugetliber.ro. Ajungem aşadar să spălăm fructele pentru a îndepărta pesticidele tot cu pesticide.

Citeşte şi Ciorba cu APĂ DE LA ROBINET, pericol pentru sănătate

Aceiaşi contaminanţi se regăsesc şi în mâncarea gătită pentru care este folosită apă de la robinet, deoarece prin fierbere nu se elimină decât cisturile de Giardia; clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele nu se elimină prin fierbere şi ajung să fie introduse în organism împreună cu mâncarea gătită, ceaiul sau cafeaua la care este folosită apa de la robinet.

Citeşte şi Bacteriile criminale din apa de băut: Organismele care nu pot fi eliminate complet prin filtrare