Câte un îngeraş din lemn, în amintirea victimelor tragediei aviatice din Alpii francezi

Câte un înger din lemn, mic, simplu, le-a fost dat unora dintre participanții la ceremonia națională de doliu desfășurată vineri la Koln în memoria victimelor tragediei aviatice petrecute în Alpii francezi, pe 24 martie, relatează agenția EFE, citată de Agerpres. 

17 apr. 2015, 15:15

Într-unul dintre cele mai emoționante momente ale ceremoniei, Sarah, ruda uneia dintre victimele tragediei aviatice din 24 martie, dar şi secretarul de stat francez pentru transporturi, Alain Vidalies şi ministrul spaniol de interne, Jorge Fernandez Diaz, au primit fiecare un astfel de îngeraș oferit de doi dintre membrii echipei de asistență psihologică pentru rudele și apropiații celor care au murit în urma prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa.

Și președintele german Joachim Gauck, președintele landului Renania de Nord-Westfalia, Hannelore Kraft, și directorul companiei Germanwings, Thomas Winkelmann, au primit aceeași figurină, în amintirea victimelor accidentului, provocat cel mai probabil de o acțiune deliberată a copilotului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Avionul prăbuşit în Franţa: Povestea FEMEII care a găsit a doua cutie neagră a aparatului

Compania Lufthansa a publicat mesaje de condoleanțe pe o pagină întreagă în ziarele naționale din Germania înaintea slujbei de la catedrala din Koln, un monument emblematic pentru Germania care a scăpat de bombardamentele aliate înainte de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Încă de joi, 150 de lumânări albe au fost aliniate pe treptele de lemn care duc spre balconul corului, iar în afara catedralei a fost arborat un imens drapel alb cu cruce neagră.