Catedrala Neamului are patru adăposturi antiatomice la subsol

Catedrala Mântuirii Neamului are patru adăposturi antiatomice, amenajate deja în subsol şi dotate cu toate cele necesare în caz de urgenţă, arată Digi24 într-un documentar despre construcţia megalitică de lângă Casa Poporului.

07 oct. 2016, 08:08
Catedrala Neamului are patru adăposturi antiatomice la subsol

„Sub picioarele noastre avem fundaţia catedralei, care este un masiv din beton armat. În care au intrat nu mai puţin de 25.000 de metri cubi de beton şi aproximativ 5.000 de tone de armătură”, a declarat ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal, pentru Digi24.

Sub placa de la parter au fost proiectate două săli polivalente, dotate cu altare, care vor funcţiona ca biserici: una situată la 16 metri adâncime, iar cealaltă la 11 metri. În perimetrul de la subsol mai sunt construite 42 de cripte, patru buncăre anti-atomice, un muzeu al creştinismului şi diverse spaţii pentru comunicare media.

„Acesta este unul dintre cele patru adăposturi antiatomice impuse de legislaţia în vigoare. După cum puteţi vedea, ele sunt deja echipate conform legislaţiei. Tocurile uşilor sunt cuprinse deja în structura de beton a Catedralei”, a mai explicat Vasile Crăcăoanu.

Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România ce va fi vizibil din orice punct al Capitalei, a depăşit după aproape trei ani de lucrări, de când a ajuns la cota zero, înălţimea unui bloc de 12 etaje. Construcţia Catedralei Neamului a fost ridicată deja până la 36 de metri deasupra solului, la care se adaugă 22 de metri în subteran. 

Citeşte şi: Patriarhul Daniel, în vizită pe şantierul Catedralei Neamului. CUM ARATĂ ACUM cel mai mare lăcaş de cult din România FOTOGALERIE