Categoria de români care ar putea avea impozit zero pe salariu. Ministrul Muncii face anunțul: ”În momentul când vom avea soluția, vom anunța”

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura Oprescu a fost întrebată, vineri, dacă la nivelul Guvernului se mai discută aplicarea impozitului zero pentru familiile cu salarii minime și afirmă că „la nivelul ministerului se face o analiză în prezent cu privire la acest subiect”.

09 feb. 2024, 21:13
Categoria de români care ar putea avea impozit zero pe salariu. Ministrul Muncii face anunțul: ”În momentul când vom avea soluția, vom anunța”

„Sigur, solidaritatea pentru noi, ca întotdeauna, este foarte importantă, iar familiile cu venituri mici, cu atât mai mult. În acest moment, aşa cum domnul premier ne-a trasat la Ministerul Muncii, facem o analiză în sensul acesta, iar în momentul când vom avea soluţia gata, vă vom anunţa”, a răspuns ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Precizările ministrului au fost făcute la Constanța, unde a vizitat Şantierul Naval Constanţa, alături de premierul Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, a declarat miercuri, la Mioveni, că unei familii cu un copil, având ca venit două salarii minime pe economie, îi este greu să se descurce cu costurile vieţii de zi cu zi, de aceea trebuie lucrat la scăderea impozitării la veniturile minime.

Citește și: Modificările legislației RCA trimise Parlamentului de către ASF: amenzi de cinci ori mai mari pentru șoferii fără poliță, reduceri pentru cei fără evenimente

„Este evident că dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil. De aceea, trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime. Dacă se întâmplă acest lucru: să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, să considerăm pragul cel mai jos de venituri. Şi ca să nu se întâmple acest lucru trebuie să echilibrăm cumva. Dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic”, a spus Ciolacu, potrivit Gandul.

Citește și: Natalia Intotero, ministrul Familiei, anunță măsuri de încurajare a natalității: „Ne confruntăm cu o scădere drastică a ratei natalității. E absolut necesar să gândim mai multe programe sociale pentru susținerea familiei”