Categoria de români în rândul căreia nu a fost înregistrat NICIUN CAZ de coronavirus. Ce spun autorităţile

ANP asnunţă că în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate

19 apr. 2020, 10:04
Categoria de români în rândul căreia nu a fost înregistrat NICIUN CAZ de coronavirus. Ce spun autorităţile

Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate.

„În ceea ce priveşte priveşte personalul angajat, vă comunicăm faptul că sistemul penitenciar raportează un singur caz confirmat pozitiv, la Penitenciarul Spital Dej (situaţie comunicată public în data de 08.04.2020, de autorităţile competente). Ca urmare a derulării anchetei epidemiologice, testele efectuate celorlalţi angajaţi ai unităţii au relevat rezultate negative. În continuare, întreg personalul unităţilor subordonate beneficiază de echipamente de protecţie şi materiale igienico-sanitare, şi aplică metodologia de prevenţie stabilită la nivel de sistem”, precizează ANP, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în contextul sărbătorilor pascale, prin raportare la constrângerile situaţiei epidemiologice, ANP aplică şi susţine măsurile de menţinere a legăturii persoanelor custodiate cu mediul de suport, prin utilizarea, la nivel maxim, a posibilităţilor de comunicare la distanţă (suplimentarea dreptului la comunicări online, majorarea duratei şi numărului de convorbiri telefonice) şi de informare (prelungirea intervalului de difuzare a semnalului TV).

De asemenea, în vederea respectării demnităţii umane, administraţiile locurilor de deţinere facilitează transmiterea slujbelor religioase, atât prin valorificarea infrastructurii disponibile la nivelul unităţilor subordonate (înregistrarea şi difuzarea acestora prin studiourile TV cu circuit închis/ staţiile de radio-amplificare), cât şi prin extinderea posibilităţilor de a urmări transmisiunile din grila programelor de televiziune recepţionate, se arată în comunicatul citat.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 19 aprilie. 328 noi cazuri de COVID-19. Numărul total al infectaţilor a ajuns la 8.746

Alte 328 de cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, numărul ridicându-se la 8.746. Dintre acestea, 2.105 sunt la Suceava şi 1.001 la Bucureşti. Judeţul Arad a trecut de 400 de cazuri. S-au vindecat şi au fost externate 1.892 de persoane. Un număr de 434 de persoane au decedat. 

”Până astăzi, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 434 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 328 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au anunţat duminică autorităţile.

2.105 cazuri  sunt la Suceava şi 1.001 la Bucureşti. Judeţul Arad a trecut de 400 de cazuri. Hunedoara are 391 de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus. Alte patru judeţe – Botoşani.Braşov, Neamţ şi Timiş – au trecut de pragul de 300 de îmbolnăviri.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 256 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 17.473 de persoane. Alte 47.003 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 93.611 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 442 de dosare penale, pentru  zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.410  persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.857.219 lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 732 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 422 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franţa, 13 în Germania, 57 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia  şi câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 61 de cetăţeni români aflaţi în  străinătate, 14 în Italia, 15 în Franţa, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia, unul în Suedia şi unul în Elveţia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 11 au fost declaraţi vindecaţi: 7 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.