Cățeii corgi ai reginei Elisabeta a II-a vor avea un nou stăpân. Cine va avea grijă de animalele preferate ale regretatei suverane

Muick şi Sandy, câinii reginei Elisabeta a II-a, vor fi îngrijiți de ducele şi ducesa de York. De-a lungul timpului, suverana a avut 70 de câini și 100 de cai pur sânge.

12 sept. 2022, 17:08

Ducele de York, prinţul Andrew, şi fosta sa soţie vor avea grijă de cei doi câini din rasa corgi ai regretatei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Citește și Peripeţiile Reginei Elisabeta a II-a în timpul vizitei soţilor Ceauşescu la Londra. Regina a fost nevoită să se ascundă în tufişuri pentru a-i evita şi a avertizat paza Palatului Buckingham să ascudă obiectele de valoare din camera cuplului prezidenţial al României GALERIE FOTO+VIDEO

O purtătoare de cuvânt a prințului Andrew a declarat că el şi Sarah îi vor lua pe Muick şi pe Sandy – cei doi căței din rasa corgi pe care regina i-a primit în dar de la fiul său.

În timpul domniei sale, suverana a deţinut peste 30 de câini corgi, dragostea sa pentru această rasă fiind binecunoscută.

La începutul anului trecut, în perioada în care regina locuia la Windsor din cauza lockdown-ului, aceasta a primit în dar doi căţei, un dorgi şi un corgi, de la prințul Andrew.

 

Aceștia i-au menţinut buna dispoziţie suveranei în timp ce prințul Filip se afla în spital, iar Palatul Buckingham şi familia regală se confrunta cu consecinţele „Megxitului” şi ale interviului acordat de ducii de Sussex vedetei de televiziune Oprah.

Regina Elisabeta a II-a l-a numit pe dorgi „Fergus” după unchiul ei care şi-a pierdut viaţa la datorie în timpul Primului Război Mondial, iar pe corgi „Muick”, pronunţat „Mick”, după Loch Muick de pe domeniul Balmoral.

Regina a fost însă foarte afectată când Fergus, în vârstă de doar 5 luni, a murit câteva săptămâni mai târziu, după decesul lui Philip.

Ulterior, acesta a fost înlocuit cu un corgi, oferit în dar reginei de prinţul Andrew şi de prinţesele Beatrice şi Eugenie cu ocazia aniversării sale oficiale de 95 de ani, pe care suverana l-a numit „Sandy”.

Patrupezii au fost o sursă constantă de bucurie pentru regină în timpul lockdown-ului, a declarat garderobiera ei, Angela Kelly.

Citește și Regina Elisabeta a II-a își sărbătorea de două ori pe an ziua de naștere. Lucruri mai puţin ştiute despre Regina Marii Britanii