Câţi bani a câştigat Marian Vanghelie din politică. Fostul edil al Sectorului 5, pus faţă în faţă cu cele mai incomode întrebări

Marian Vanghelie, fostul edil al Sectorului 5, candidat pentru Parlament din partea Partidului Ecologist Român din Călăraşi, e invitatul serii în emisiunea “40 de intrebari cu Denise Rifai” de la Kanal D. Vanghelie a dezvăluit câţi bani a făcut din politică, ce talente are, dacă se consideră un om deştept şi a răspuns şi la alte întrebări incomode legate de viaţa profesională şi cea personală.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 20:36
Câţi bani a câştigat Marian Vanghelie din politică. Fostul edil al Sectorului 5, pus faţă în faţă cu cele mai incomode întrebări

„Ce notă v-ați da la limba română?”, „Este adevărat că ați vrut să-l bateți pe Adrian Năstase?”, „Câți bani ați facut țn politică?”, „Ați spălat bani cu vanghelioanele?” sunt doar câteva din întrebările la care a răspuns Vanghelie.

Mai este astăzi Marian Vanghelie un bărbat puternic?

-Marian Vanghelie e mai puternic ca niciodată. Am trecut prin multe probleme, asta înseamnă că lucrurile s-au schimbat radical. Trebuia să parcurg toate etapele. Mă uit la mulţi lideri. Liderii adevăraţi, care au reuşit să facă istorie, sunt cei care au trecut prin multe probleme. Importantă e luptă finală. Toţi cei care au fost şi care sunt în continuare adversarii mei sunt speriaţi de mine şi caută să mă facă să nu fiu o voce. Eu sunt o voce pentru că sunt Marian Vanghelie. Pur şi simplu.

Vă consideraţi un om deştept?

-Foarte inteligent. Şi nu mă consider eu, mă consideră lumea. Nu mai avem politicieni care să ştie cum să se bată pentru România, să reprezinte România cu putere.

Ce talente aveţi?

-Multe talente. Şi în bussiness sunt foarte talentat. Dar nu sunt înfâmfat. Ştiu să lucrez cu oamenii bine pregătiţi. Ştiu exact ce îi interesează pe români. Îi interesează liderii din Administraţia Locală. Marian Vanghelie este un lider, a reuşit să îl bată pe Traian Băsescu. Am talente manageriale. Sunt mai multe talente, nu pot să vi le spun pe toate.

Ce avere aveaţi la Revoluţie?

-Aveam bani destui. Munceam foarte mult, non-stop şi am reuşit să fiu director comercial, reuşind să verific toate secţiile pe care le aveam. Mi-a plăcut să fac preţurile.

Câţi bani aţi făcut din politică?

-Dacă nu intram în politică, azi eram în primii cei mai bogaţi oameni din România. Nu îmi pare rău că am intrat în politică, am căpătat o experienţă. Nu banii fac totul. Niciodată nu mi-a părut rău că am luat decizii. Eu fac bani şi când dorm, am oameni care muncesc pentru mine. Dacă eu vreau să dorm într-o zi până la ora 4, în ziua aia fac bani când dorm. Eu când mi-am depus declaraţia de avere, am fost chemat de partid şi am fost întrebat: eşti nebun, declari câţi bani ai? Am mai mulţi. Românii au nevoie de lideri bogaţi şi inteligenţi.

A profitat primarul Vanghelie de sărăcia din Sectorul 5?

-Dintr-un buget foarte sărac am făcut proiecte aproape de un miliard de euro. Mulţumesc lui Tăriceanu. Am reuşit aceste lucruri pentru că am avut viziune. Nu se atât de bogat precum se creează senzaţia. Sectorul 5 nu e un sector din care să poţi face bani. Eu ştiu pe fiecare om de acolo, ştiu ce-şi doresc, îi înţeleg pe oameni. Eu m-am bătut cu Băsescu, cu Năstase, cu toată lumea pentru un adevăr. Oamenii curajoşi nu sunt mereu auziţi.

Aţi spălat bani cu Vanghelioanele?

-Este o poveste. Noi nu vrem să mai vedem partea bună a politicienilor. Am muncit ani de zile pentru un singur lucru. Pentru trei minute în care veneai toţi românii că erau bucuroşi. Eu puteam să fiu plecat oriunde în lume, dar eu pregeram să muncesc trei luni de zile. Am atacat toţi politicienii, i-am băgat pe toţi în puşcărie şi azi nu mai avem români adevăraţi.

 V-au taxat votanţii pentru că nu aţi fost un primar bun?

-Sunt jocuri mizerabile şi nimic nu mai e rezultatul muncii care ar trebui să fie la final. S-a dezmembrat România. Istoria îi va face pe oameni să plătească cumplit, pe cei care au distrus această ţară. Pe fond, dacă mă votau 15% era de ajuns. Însemna că ei au înţeles. N-aveţi cum să vă bateţi cu toate Serviciile. Aşa au fost speriaţi românii. Eu o să reuşesc să mă bat cu toţi, nu cedez. Sunt fresh, mă ocup de tot ce trebuie pentru această ţară.

V-aţi despărţit de prima soţie pentru Oana Mizil?

-Eu sunt un bărbat care iubesc până la capăt. Atunci când am pus punct, o iau de la început. Poate n-am reuşit să-i ofer totul primei soţii. Dar în momentul în care am început relaţia cu Oana, o încheiasem deja pe cea cu fosta soţie. Aşa am considerat că e civilizat. Familia nu se discută la televizor. Eu pot să mă bat cu oricine, dar nu familia.

De câte ori aţi iubit cu adevărat în viaţă?

-E o întrebare delicată. Pot spune că am iubit-o pe soţia mea şi pe Oana. Celelalte copilăreşti nici nu mai intră la socoteală. Prima dată m-am îndrăgostit de soţia mea, la 16 ani.

De ce nu v-aţi căsătorit niciodată cu Oana?

-Dorinţa mea de a realiza lucruri mari în politică m-a împiedicat. Dar la noi nu contează actele. E ca şi cum am fi căsătoriţi de 100 de ani. Cred că mi-am lăsat familia în spate, în favoarea a ceea ce credeam eu că e mai important.

Contează şcoala vieţii mai mult decât facultatea?

-Contează inteligenţa. Poţi reuşi mai multe cu inteligenţa decât dacă ai fi terminat nu ştiu câte facultăţi. Sunt importante studiile, eu îmi doresc ce e mai bun pentru generaţia tânără. Dacă ai voinţa necesară, poţi depăşi orice barieră şi fără studii. 

Ce notă v-aţi da la limba română?

-6 sau 7. Mi se mai întâmplă să greşesc, dar nu îmi pare rău. Li se întâmplă şi celor mai mari filozofi şi matematicieni. Eu am relaţii cu cei mai inteligenţi şi bine pregătiţi oameni din această ţară. Ei îmi spun că sunt foarte inteligent. Dacă ei îmi spun asta, mă încarcă. Eu am o părere senzaţională despre mine.

V-aţi simţit vreodată umilit în politică?

-Niciodată.

Este PSD condus din umbră de Servicii?

-PSD nu. Dar sunt lideri conduşi de Servicii.

E adevărat că aţi vrut să-l bateţi pe Adrian Năstase?

-Niciodată. Am avut bătălii politici cu Adrian Năstase. E un intelectual serios. Nu m-a jignit niciodată. Mi-a spus: Cuvântul meu înseamnă România. Eu ştiu să mă comport cu un om ca Năstase foarte politicos, pot să lucrez şi cu Băsescu, care e mai complicat.

V-a reproşat Alexandru despărţirea de mama lui?

-Niciodată. El a ales să rămână cu mine. E acum un bărbat puternic. E un intelectual. Sunt mândru de el, nu am avut un dialog despre asta, el a vorbit cu Oana, se înţeleg bine. El înţelege, e inteligent. Îl iubesc ca pe ochii din cap. Iar Maria e fetiţa visurilor mele.

Ce reproşuri îi faceţi fiului dvs.?

-Nimic. E foarte deştept. Nu vreau să aibă 10 pe linie. Dacă îşi dorea el, nu mai conta ce voiam eu. E smart, înţelege tot. Eu i-am spus că am luat de la toţi liderii pe care i-am cunoscut ceea ce am considerat că mi se potriveşte. Sunt mândru de băiatul meu.

Sunteţi pregătit pentru a merge la închisoare?

-Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Mie mi-au schimbat 5 judecători, au plecat oamenii pentru că nu voiau să mă condamne. S-au uitat bine la dosar, pe al meu l-au citit din ambiţie. Vorbeam câte 45 de minute şi pentru asta le mulţumesc tuturor judecătorilor.

Ce aţi simţit când aţi fost furat?

Dacă se întâmpla când eram acasă, aş fi trecut mai uşor peste. Dar m-am ocupat foarte bine de ei, hoţii sunt la închisoare. Pot să negociez cu ei, dacă eu accept, ei pot ieşi din închisoare. Eu nu negociez cu nimeni. Când ai intrat în casa familiei mele, eu nu iert niciodată. Eu nu le-aş dori nici unora de doi metri să mă găsească pe mine acasă.

Câţi bani câştigaţi pe lună?

-Nu sunt angajat. Când câştig, câştig, când nu câştig, nu câştig. Eu nu sunt chiar atât de bogat. Sunt bogat pentru că sunt inteligent. Sunt într-o casă normală în care trebuie să fie un politician cu familia lui.