PSD a cheltuit mai mult de jumătate de milion de euro pentru mitingul „tricourilor albe” împotriva magistraţilor

La miting au fost prezenți peste 150.000 de oameni, îmbrăcați în tricouri sau cămăși albe, fiind cel mai important miting organizat de PSD în timpul mandatului lui Liviu Dragnea. Oamenii au fost aduși din toată țara în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva abuzurilor din justiție.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 14:35
PSD a cheltuit mai mult de jumătate de milion de euro pentru mitingul „tricourilor albe” împotriva magistraţilor

Mitingul dorea să șteargă din imaginea publică protestele Rezist apărute după adoptarea OUG 13, când sute de mii de oameni au ieșit în Piața Victoriei mai multe zile la rând. În cele din urmă, guvernul Grindeanu a abrogat OUG13, cea care îl putea salva de la condamnare pe Liviu Dragnea, potrivit europaliberă.ro

PSD nu poate justifica facturile plătite pentru organizarea mitingului din 9 iunie 2018 din Piața Victoriei. Deși partidul s-a lăudat mereu în spațiul public cu forța sa organizatorică, PSD a încheiat un contract cu o firmă din București pentru reușita acestui eveniment.

PSD a încheiat trei contracte cu SC Holiday Club, o agenţie de turism, în valoare totală de 2.746.536 lei (aproape 585.000 euro), pentru cele trei evenimente importante din viața PSD Congresul din martie 2018, mitingul din Piața Victoriei și Consiliul Național din decembrie 2018.

Firma a fost înființată în 2016, are un singur angajat, iar cel mai bun an al său a fost în 2018, când a prins contractele cu PSD. Soțul celei care a înființat Holiday Club este cel care deține Ber’s New Solution, cu care PSD a încheiat contracte pentru închirierea aeronavelor folosite în deplasările externe ale liderilor social-democrați.

Citește și PSD închiria avioane private pentru deplasările lui Dragnea, când era preşedintele Camerei Deputaţilor

„Documentele prezentate pentru verificare nu au fost în stare să certifice realitatea și exactitatea serviciilor prestate și facturate beneficiarului și corelarea acestora cu contractele încheiate”, se arată în Raportul Curții de Conturi care a cerut PSD să vină cu noi date despre sumele cheltuite pentru aceste evenimente, potrivit europalibera.ro.

Liderii social-democrați nu au dorit să ofere informații despre problemele apărute după Controlul Curții de Conturi. Trezorierul partidului nu a oferit o reacție pe marginea acestui subiect, spunând că urmează să dea un comunicat de presă. Președintele Marcel Ciolacu s-a rezumat să afirme „cine a făcut tâmpenii, să răspundă”.