Câţi bani a încasat Elena Udrea de la stat pentru moşia de la Nana

Elena Udrea a cerut anul trecut, prin firma sa, subvenţii agricole pentru terenul de la Nana al Ioanei Băsescu, luat în arendă. Reprezentanţii APIA au declarat pentru ziarulring.ro câţi bani a primit până acum arendaşa "moşiei" fiicei fostului şef al statului, Traian Băsescu.

20 ian. 2015, 09:45
Câţi bani a încasat Elena Udrea de la stat pentru moşia de la Nana

Firma Elenei Udrea, Agro Green Nana, a lucrat în arendă cele aproximativ 290 de hectare de teren agricol din comuna Nana, judeţul Călăraşi, ale Ioanei Băsescu, pe care a cultivat orz şi grâu.

Arendaşa a depus cerere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru acordarea subvenţiilor agricole şi a primit deja avansul.

Valoarea autorizată şi plătită efectiv beneficiarului Agro Green Nana SRL a fost de 88.374,59 de lei (n.r. – aproximativ 20.000 de euro), reprezentând avansul aferent schemei unice de plată pe suprafaţă (SAPS) – campania 2014. Urmează ca în perioada următoare să fie autorizată la plată şi diferenţa SAPS”, a precizat directorul general al APIA, Mihail Spătărelu-Puţintei.

Agro Green Nana SRL ar urma să mai primească astfel alţi aproximativ 112,400 de lei (n.r. – aproximativ 25.500 de euro) pentru terenul luat în arendă.

CITEŞTE ŞI Soluţia Elenei Udrea pentru românii cu credite în valută: convertirea în lei. Vezi în ce condiţii