Câţi bani are pe mână Compania de Drumuri şi Autostrăzi

Instituţia care se ocupă de construcţia de autostrăzi şi de întreţinerea reţelei de drumuri naţionale are un buget de peste 2 miliarde de euro.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 14:12
Câţi bani are pe mână Compania de Drumuri şi Autostrăzi

Veniturile totale ale Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale se ridică, la 9,4 miliarde de lei (aproape 2,2 miliarde de euro, la un curs de 4,3 lei-euro), potrivit bugetului actualizat pe anul trecut, prezentat recent. Din surse proprii, instituţia a bugetat venituri de 1,69 miliarde de lei, alocaţiile de la bugetul de stat se ridică la 5,75 miliarde de lei, iar la capitolul „alte surse” figurează 1,97 miliarde de lei, la acest capitol majoritatea veniturilor venind din credite externe cu garanţia statului.

Cheltuielile companiei se ridică la aproape 9,2 miliarde de lei, din această sumă cea mai mare cheltuială fiind alocată investiţiilor: 7,7 miliarde de lei. Rezultă un profit de 233 de milioane de lei.

2012 este anul în care în România ar trebui să deschidă mai multe tronsoane de autostradă, lucrările fiind începute în anii trecuţi. Astfel, până la sfârşitul anului ar trebui să se circule pe autostrăzile Bucureşti-Ploieşti, Medgidia-Constanţa, cel puţin, la care se adaugă şi unele centuri ocolitoare la standard de autostradă (Arad, Constanţa). Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus că în acest an vor fi deschişi traficului 90 km noi de autostradă.