Câți bani câștigă o femeie de serviciu în Italia pe lună. Salariul pentru care româncele sunt nevoite să stea departe de casă

Anual, mii de românce sunt nevoite să plece la muncă în străinătate pentru a le oferi celor rămași acasă un trai mai bun. Multe dintre ele ajung în Italia, acolo unde îngrijesc bătrâni sau fac curățenie.

12 nov. 2022, 10:01
Câți bani câștigă o femeie de serviciu în Italia pe lună. Salariul pentru care româncele sunt nevoite să stea departe de casă

Câţi bani câştigă o femeie de serviciu în Italia. Traiul greu din țară le determină pe mii de românce să îşi sacrifice viaţa peste hotare pentru ca cei de acasă să aibă un trai decent.

Citește și Sute de mii de români pot pierde ajutoarele sociale din Italia. Venitul de cetățenie se taie la primul refuz de angajare

În ultima vreme, inflația a crescut extrem de mult, atingând chiar un nivel record, iar asta apasă destul de greu pe umerii românilor care reușesc să facă față din ce în ce mai greu creșterilor prețurilor.

Mulți dintre ei abia dacă mai reușesc să își plătească facturile și zilnic sunt nevoiți să renunțe la foarte multe lucruri pentru a avea un trai cât de cât decent.

Știm foarte bine că niciodată salariile în România nu au fost mari, iar cei care și-au dorit ca familiile lor să ducă un trai mai bun au ales calea străinătății.

Anual, mii de românce aleg să plece la muncă peste hotare pentru a le oferi familiilor lor un trai decent.

Și deși majoritatea practică aceiași muncă ajung să câștige de zece ori mai mult decât în România.

Cât câștigă o femeie de serviciu în Italia

Astfel, salariul unei femei de serviciu în Italia este în jur de 1.600 -1.800 de euro pe lună, potrivit unui site de anunțuri cu joburi. O sumă pe care în România este extrem de greu să o câștigi și la care o femeie de serviciu nici măcar nu visează.

Româncele care vor să plece în Italia în căutarea unui astfel de loc de muncă trebuie să știe că au nevoie de o condiție fizică foarte bună și din fericire, nu se cere cunoașterea limbii.

Mai mult, acestea pot beneficia în unele locuri chiar și de cazare și masă, însă pentru asta trebuie să lucreze între 8 și 10 ore pe zi, 6 zile din săptămână, dar în felul acesta vor reuși să economisească bani și nu vor mai avea bătăi de cap cu chiria care este destul de scumpă.

Citește și Violeta a fost găsită moartă în portbagajul unei mașini, în Italia. Decesul româncei, mister pentru anchetatori