Câți bani câștigă pe lună un șofer profesionist. Nimeni nu se aștepta la o sumă atât de mare!

Salariul de șofer profesionist nu e mic deloc. Pentru un astfel de job se poate câștiga, în medie, 2.500 de euro pe lună, potrivit datelor de pe platforma de recrutare online BestJobs.

10 apr. 2022, 12:34
Câți bani câștigă pe lună un șofer profesionist. Nimeni nu se aștepta la o sumă atât de mare!

Câți bani câștigă pe lună un șofer profesionist. Comerțul a crescut în mod accelerat în ultimii doi ani, iar acest lucru a favorizat expansiunea rapidă a sectorului logistic în toată lumea. Șoferii profesioniști sunt tot mai căutați de lanțurile de distribuție a mărfurilor. Rămâne un job foarte cerut, tocmai de aceea salariile tot cresc.

Ana Vișian, marketing manager BestJobs, a confirmat că salariile pentru șoferi cresc pe măsură ce cresc și cererile. Dacă au și permis pentru camioane de mare tonaj și cunosc și mai multe limbi străine, salariile pot urca până la 2.500 de euro net lunar.

Beneficii extrasalariale cel mai des întâlnite pentru acest tip de job sunt: bonus de performanţă, tichete de masă, prime de sărbători, salariu săptămânal, abonament la servicii medicale private, asigurări de viaţă şi/sau accidente, decontarea transportului şi cazare, zile de concediu suplimentare, flexibilitate în stabilirea programului.

În prezent, 280 de posturi vacante pentru poziţia de şofer profesionist sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Ilfov, Bucureşti, Constanţa şi la nivel internaţional, în ţările membre ale Uniunii Europene.

Citește și Ce salariu are un psiholog, în România. O ședință poate ajunge și la suma de 500 de euro!

Cât câștigă un taximetrist și un șofer de Uber

În caz că vă întrebați ce salarii au taximetriștii sau șoferii de Uber, aflați că acestea diferă în funcție de disponibilitatea fiecăruia.

Un șofer de Uber care lucrează opt ore pe zi, adică 15-16 curse, ia cam 200-220 de lei. Într-o zi de sărbătoare, un șofer de Uber a mărturisit că a reușit să strângă 330 de lei într-o zi. La final de lună, un șofer de Uber care alege să lucreze și în weekend, ar trebui să aibă un câștig de 6.000 de lei.

Din sumele încasate se scad: comisionul Uber de 25%, impozitul (3% pentru PFA) combustibilul (la un consum de 7%) și uzura mașinii (0,23 lei/km). De aici, rezultă un venit net pe zi de 167 de lei pe zi. Evident, suma poate crește în zilele aglomerate, dacă în oraș se desfășoară anumite evenimente sau dacă sunt condiții meteo severe.

Când vorbim de taximetrie, șoferii care sunt angajați la o companie de taxi ar trebui să plătească firmei la finalul fiecărei zile lucrate între 70 și 100 de lei.

La final de zi, un taximetrist câștigă în medie între 220 și 300 de lei, după ce plătește dările către firmă, scade consumul de carburant și cheltuielile personale. La final de lună obține un venit între 1.600 și 2.000 de lei.

Citește și Ce salariu primește lunar o femeie de serviciu care lucrează la un spital din București