Ce salariu are un psiholog, în România. O ședință poate ajunge și la suma de 500 de euro!

Depresia și anxietatea au fost numite afecțiunile secoului 21. Odată cu începutul pandemiei de COVID, tot mai mulți români au cerut ajutor specializat din partea unui psiholog.

06 apr. 2022, 14:43
Ce salariu are un psiholog, în România. O ședință poate ajunge și la suma de 500 de euro!

Ce salariu are un psiholog, în România. O statistică recentă spune că peste 125.000.000 oameni din întreaga lume, conform ultimelor statistici, printre care și sute de mii de români.

Ce salariu are un psiholog, în România. O ședință poate ajunge și la suma de 500 de euro

În România, mersul la psihlog este încă un tabu deși, conform statsiticilor, aproape 10% dintre români sunt diagnosticați cu despresie. Cele mai frecvente cauze sunt problemele financiare, problemele conjugale sau pierderea locului de muncă. Chiar și așa, românii ajung în ultimă instanță la specialiști și o fac doar împinși de la spate sau în cazuri excepționale.

Tarifele pentru o ședință la psiholog variază între 50 și 200 de lei, în funcție de probleme, dar și de specializarea psihologului. Un psiholog debutant nu va câștiga mai mult de salariul minim pe economie, însă acesta va crește o dată cu experiența. Potrivit Playlab Româmia, un psiholog cu o experiență cuprinsă între trei și cinci ani câștigă, în medie, 2.500 de lei lunar. Veniturile variază însă și de regiunea în care locuiesc, dar și de dimensiunea companiei în care lucrează sau de domeniul ales.

Un psiholog dintr-un mediu ceva mai dur, cum ar fi o închisoare, poate ajunge să câștige și 1000 de euro lunar, însă trebuie să recunoaștem, acesta nu este cel mai motivant mediu de lucru și ai nevoie de ceva tărie de caracter să reziști. De asemenea, cel mai bine plătiți psihologi sunt cei ai vedetelor, care încaseză și 500 de euro pentru o ședință.

Psihologii sunt acei profesioniști dedicați exercițiului de psihologie, știința dedicată studiului minții și diferitelor procese care fac parte din ea sau în care ea participă. Psihologul lucrează la explorarea și intervenția la diferite niveluri și în diferite domenii de specializare, atât clinice, cât și sociale, sociale, de afaceri sau școlare, printre altele.

Citește și: Bani de la stat pentru români. Se dau aproape 1.500 de lei în plus pe lângă salariu chiar înainte de Paște!
Pentru a deveni un profesionist în acest sector, va fi nevoie de o mare dedicare, precum și o pregătire și pregătire extinsă care să ne permită să fim eficienți și să garantăm cel mai bun serviciu posibil, indiferent de domeniul nostru de acțiune. Este, de asemenea, necesar, ca și în multe alte profesii, să ținem pasul cu noile evoluții, astfel încât să putem optimiza cât mai mult posibil îmbunătățirea clienților sau a pacienților.

Citește și: EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul momentului despre cresterea salariului minim pe economie. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor