Câţi bani câştigă pe lună un specialist în vânzări. Comisioanele şi bonusurile de performanţă pot dubla salariul

Salariul net al unui agent de vânzări este unul destul de bun, mai ales că, de obicei, persoanele care ocupă acest rol mai primesc, pe lângă venitul fix, comisioane sau bonusuri de performanţă lunare sau trimestriale, în funcţie de domeniu şi de angajator. În unele industrii, un comision poate dubla salariul de bază al agentului de vânzări.

12 sept. 2023, 17:27
Câţi bani câştigă pe lună un specialist în vânzări. Comisioanele şi bonusurile de performanţă pot dubla salariul
Câţi bani câştigă pe lună un specialist în vânzări. Comisioanele şi bonusurile de performanţă pot dubla salariul

Câţi bani câştigă un specialist în vânzări pe lună. Conforom datelor de pe platforma de recrutare online bestjobs, un angajat pe poziţia de specialist în vânzări are un salariu care variază, în medie, între 750 şi 1.000 de euro net pe lună.

„Vânzările sunt un domeniu aflat mereu în topul celor mai dinamice domenii atât din punct de vedere ofertă, cât şi interes din partea candidaţilor. Indiferent de domeniul de specializare, rotaţia candidaţilor este net superioară altor domenii, fiind vorba despre poziţii care valorifică în primul rând abilităţile native ale candidaţilor, nefiind obligatorii cunoştinţe tehnice sau acreditări speciale. În plus, este un domeniu agreat şi relativ uşor de accesat de către candidaţii tineri, cei mai mulţi dintre angajatori oferind specializare şi formare în cadrul rolului”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Citeşte şi: Ce salariu primește o bonă în România, în 2023. Suma nu e deloc de neglijat

Legat de beneficiile extrasalariale, aceastea pot include bonus de performanţă, bonuri de masă si / sau de vacanţă, asigurare medicală, program de lucru flexibil, traininguri şi cursuri pentru dezvoltare profesională.

În acest moment, aproape 4.000 de posturi vacante pentru poziţia de specialist în vânzări sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti – Ilfov, Cluj, Timişoara, Arad. „Vânzările sunt un domeniu aflat mereu în topul celor mai dinamice domenii atât din punct de vedere ofertă, cât şi interes din partea candidaţilor. În plus, este un domeniu agreat şi relativ uşor de accesat de către candidaţii tineri, cei mai mulţi dintre angajatori oferind specializare şi formare în cadrul rolului”, a mai spus Ana Vişian.

Citeşte şi: Locul de muncă din România, plătit cu 9.000 de lei pe lună. Condiția obligatorie pentru un astfel de salariu