Locul de muncă din România, plătit cu 9.000 de lei pe lună. Condiția obligatorie pentru un astfel de salariu

Există un loc de muncă în România care oferă salarii de până la 9.000 de lei. Există, însă, o condiție obligatorie dacă vrei să ajungi la un astfel de venit lunar.

07 sept. 2023, 18:45
Locul de muncă din România, plătit cu 9.000 de lei pe lună. Condiția obligatorie pentru un astfel de salariu
Locul de muncă din România, plătit cu 9.000 de lei pe lună. Condiția obligatorie pentru un astfel de salariu

România nu duce lipsă de locuri de muncă, însă diferențele majore sunt resimțite la salariu, acesta pornind, în funcție de domeniu, de la câteva sute de lei, la câteva mii de euro. Există un loc de muncă ce este remunerat cu până la 9.000 de lei pe lună, însă trebuie să ai ani de experiență pentru a putea beneficia de un astfel de venit. Este vorba despre domeniul educației, unde salariile profesorilor sunt în creștere, dar variază semnificativ în funcție de experiență, vechime și localizare.

Citește și: Cel mai căutat loc de muncă din România. Patronii oferă salarii uriașe, dar puțini oameni fac față

Unde să lucrezi ca să ai 9.000 de lei pe lună

Profesorii sunt unii dintre cei mai importanți bugetari din România. Aceștia educă generațiile viitoare, dar vor să fie și răsplătiți cum se cuvine pentru eforturile depuse. Pentru cadrele didactice transparența salarială și beneficiile extrasalariale sunt esențiale, iar statul trebuie să se supună dacă își dorește ca profesorii valoroși să rămână în domeniu.

Salariul este, de cele mai multe ori, un barometru al competenței angajatului, dar și al nevoilor educaționale ale unei societăți. În România, sistemul privat de învățământ a devenit o opțiune tot mai atractivă pentru mulți părinți, iar salariile reflectă, adesea, calității serviciilor oferite. Potrivit datelor unui index salarial realizat de o platformă de recrutare online, salariile în acest sector variază considerabil, de la 3.000, la 9.000 de lei, în funcție de experiența profesorului și nivelul de învățământ.

Un factor cheie în determinarea nivelului salarial este experiența cadrului didactic însărcinat cu educarea noilor generații. Un educator la început de carieră care lucrează într-o grădiniță privată din București poate avea un venit lunar de 4.000 – 5.000 de lei, în timp ce un asistent educator se poate aștepta la un salariu de 3.000 – 4.000 de lei. Cu cât experiența și certificările profesionale sunt mai mari, cu atât este și salariul mai mare.

Există, însă, diferențe mari și în ceea ce privește localizarea. Deși Bucureștiul oferă cele mai mari salarii în sectorul învățământului privat, orașele mai mici din țară rămân în urmă cu aproximativ 25%. Această diferență poate fi cauzată de nivelul mai ridicat de trai din Capitală și de cererile mai crescute pentru învățământul într-o adevărată metropolă. Totuși, este și un semnal de alarmă, care atrage atenția asupra necesității investițiilor în educația privată din afara Bucureștiului pentru a oferi oportunități egale tuturor copiilor, indiferent de regiunea de proveniență.

Pragurile salariale diferă și dacă vorbim despre ciclurile de învățământ. Un învățător debutant din sectorul privat poate câștiga aproximativ 3.000 de lei pe lună, dar cu peste cinci ani de experiență, acest salariu poate crește peste 4.500 de lei.

Angajatorii trebuie să acorde o atenție sporită și la pachetele de beneficii pe care le oferă candidaților ce vor să intre în sistemul de învățământ, mai ales că este nevoie de cadre didactice competente în România. Profesorii cu vechime pot primi salarii care variază de la 5.000 la 8.000 de lei, în funcție de specializare. Pe lângă remunerație, se doresc și alte beneficii, cum ar fi un număr mai mare de zile de concediu, bonuri de masă și cursuri de certificare profesională. Acestea joacă un rol crucial în satisfacția și fidelizarea angajaților, care pot părăsi oricând sistemul dacă nu sunt mulțumiți.

O altă practică ce ajută la atragerea celor mai potriviți candidați pentru posturile de cadru didactic este transparența salarială. Conform Roxanei Drăghici, director de Vânzări la eJobs, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu afișează salariul în anunțul de angajare, lucru ce aduce numai beneficii. Recent, și sistemul de stat a declarat majorări salariale, cu creșteri variind între 760 și 1.420 de lei. Aceste majorări vin după ce sistemul de învățământ de stat a fost blocat mai multe săptămâni din cauza grevelor din mai și iunie.

Citește și: Ofertă atractivă pentru un loc de muncă în București. Primești peste 1.000 de euro pe lună și nu ai nevoie de experiență