Câți bani cer artiștii pentru a cânta de Revelion. Andra, Vlăduța Lupău și Loredana Groza, printre cele mai prețioase voci din listă

Sărbătorile sunt prilej de petrecere, și cum să te distrezi mai bine decât pe ritmurile celor mai iubite melodii din România, cântate chiar de artiștii preferați? Iată cât cer vedetele muzicii de la noi pentru a cântaîn noaptea de Revelion!

13 dec. 2023, 10:00
Câți bani cer artiștii pentru a cânta de Revelion. Andra, Vlăduța Lupău și Loredana Groza, printre cele mai prețioase voci din listă
Câți bani cer artiștii pentru a cânta de Revelion. Andra, Vlăduța Lupău și Loredana Groza, printre cele mai prețioase voci din listă

Cântăreții sunt foarte solicitați atunci când e vorba de ocazii speciale, cum ar fi de Crăciun sau Revelion. Mulți dintre ei își petrec sărbătorile departe de casă, fiind la cântări în țară sau chiar în străinătate, printre țările cele mai frecventate, fiind vorba de comunități mari de români, numărându-se Anglia, Spania, Italia sau Germania.

Citește și: Ţara care anulează Sărbătorile. Luminiţele de Crăciun şi artificiile de Revelion, total interzise

Câți bani cer de Revelion cei mai ascultați artiști de la noi

Potrivit FANATIK, trupa Holograf percepe o sumă destul de frumușică pentru a cânta la evenimente, însă de menționat este că banii se împart între membrii formației, căci Dan Bittman merge alături de instrumentiștii săi peste tot. Pentru o cântare, band-ul percepe suma de 20.000 de euro.

Un alt lucru important de precizat este că sumele cerute de Crăciun sau Revelion sunt duble față de altă perioadă a anului, având în vedere că este vorba de sărbătorile familiei, când majoritatea românilor sunt liberi.

Irina Rimes, de pildă, cere 15.000 de euro pentru o oră și jumătate de cântat. Cheloo apare pe scenă alături de coelgii săi pentru aceeași sumă ca și Holograf, 20.000 de euro. De departe, cea mai scumpă „achiziție” este Inna, care pentru un program artistic cere nu mai puțin de 35.000 de euro.

Antonia ia 12.000 de euro, în timp ce Andra, pentru două ore, s-ar alege cu aproximativ 20.000, deci 10.000 de euro pe oră. Lidia Buble cere 10.000 de euro pentru 90 de minute, adică o oră și jumătate. Surprinzător, Loredana Groza, avâdn un renume în lumea artistică din România, nu cere atât de mult pe cât s-ar crede. 10.000 de euro pentru o oră de cântat live, însă nu singură, ci cu trupa Agurida, ceea ce înseamnă că banii se împart. Pe recital, Pepe, Ruby, Alina Eremia și Alex Velea iau aceeași sumă: 8.000 de euro.

Trecând la interpreții de muzică populară și maneliști, aceștia au tarife mai mici. Vlăduța Lupău și Georgiana Lobonț iau aceeași sumă, undeva la 10.000 de euro pe oră în noaptea de Revelion. Tot pentru o singură oră, Vali Vijelie primește 15.000 de euro. Adi Minune, unul dintre cei mai mari maneliști de la noi, face spectacol timp de 60 de minute pentru circa 12.000 de euro, iar Nicu Paleru, pentru trei ore, cere 20.000.

Ca să îți cânte Carmen de la Sălciua o oră de Revelion, trebuie să scoți din buzunar 5.000 de euro. Armin Nicoară și Claudia Puican, de pildă, nu sunt foarte pretențioși la capitolul bani. Două ore cu saxofonistul și soția lui costă 10.000 de euro. Adi de la Vâlcea percepe un tarif de 12.000 de euro pentru trei ore de cântat, iar Jean de la Craiova, 20.000 pentru patru ore. Sofia Vicoveanca, Mioara Velicu, Veta Biriș, Steliana Sima, Laura Lavric sau Gheorghe Turda se mulțumesc cu 4.000 de euro pe fiecare recital.

Citește și: Dan Negru, dezvăluiri despre Revelionul 2024: „Mi-au propus să îl fac la Sala Palatului, pe o sumă frumușică”