Câți bani face un cerșetor român în Belgia. Suma pe care o bagă Vasile în buzunar la finalul zile nu este de neglijat

Nu mai este un secret faptul că românii aleg, de multe ori, să părăsească țara pentru a căuta un trai mai bun pe alte meleaguri. Mulți dintre ei, merg acolo pentru muncă, însă nu puțini sunt cei care apelează la cerșetorie pentru a face rost de bani. Iată câți bani reușește să facă Vasile în Belgia numai din cerșit.

16 apr. 2024, 11:36
Câți bani face un cerșetor român în Belgia. Suma pe care o bagă Vasile în buzunar la finalul zile nu este de neglijat
Câți bani face un cerșetor român în Belgia. Suma pe care o bagă Vasile în buzunar la finalul zile nu este de neglijat

Câți bani câștigă Vasilie pe zi în Belgia. Un număr extrem de mare de români optează pentru a pleca din România în căutarea unei perspective mai bune. Unii aleg să se îndrepte către alte meleaguri, sperând că vor găsi oportunități de angajare mai bine plătite, în timp ce alții recurg la cerșit. Ambele „opțiuni” oferă posibilitatea unei vieți mai bune pentru români. În trecut, țări precum Spania, Anglia sau Italia erau destinații populare pentru români, dar acum mulți aleg să migreze în Belgia.

Citește și: Cine este pictorul Vasile Mureșan, concurentul de la ”Chefi la cuțite”. Povestea sa de viață i-a emoționat pe jurați

Belgia a devenit una dintre cele mai populare destinații în rândul românilor care caută un viitor mai bun în afara țării lor. Aici, salariile sunt mai mari, iar oamenii sunt mai generoși, chiar și în ceea ce privește cerșitul. Practicanții acestei „activități” pot obține sume frumoase de bani, mai ales dacă au și o poveste emoționantă de spus pentru a atrage mila celorlalți.

Vasile, în vârstă de 53 de ani, originar din marginea Slatinei, este unul dintre românii care au ajuns „să presteze” în Belgia și care își câștigă existența din strict din cerșit. Chiar dacă își dorește să se întoarcă în România, Vasile trebuie să mai strângă bani până să-și îndeplinească această dorință. El a ajuns inițial în Belgia cu speranța unui loc de muncă stabil, dar s-a văzut nevoit să recurgă la cerșit.

Bărbatul a fost convins să apuce cale străinătății de un amic care i-a zis: „Hai, mă, în Belgia. Acolo e câștigu”. Vasile a fost convins că această opțiune este mai bună pentru el, însă când a ajuns în Belgia, socoteala de acasă nu semăna deloc cu cea din târg. Odată ajuns la fața locului, Vasile nu a avut de ales și a trebuit să cerșească, lucru care nu i-a făcut absolut deloc plăcere, motiv pentru care a trimis poliția pe capul „amicului” care l-a convins să vină în Belgia. Acesta s-a ales doar cu o amendă, iar Vasile a rămas la cerșit.

„Și m-a adus la muncă. Ce muncă? Păi nu vezi? La cerșetorie! Acum nu mai sunt în slujba lui, am fugit. Pentru asta, că m-a adus aici, trebuia să-i dau 100 de euro. Dar când am văzut că trebuie să cerșesc am zis: „Ce muncă e asta?”. Și m-am dus la Poliție”, a povestit Vasile, potrivit jurnalul.ro.

Acum Vasile cântă la acordeon pe străzile de Belgia, iar locul pe care l-a ales pentru a-și face veacul este un fel de „Triunghiul Pomenii”. Mai exact, într-o parte e Palais de Bruxelles, vizavi e Musee Belvue, în centru e Place Royale Bruxelles.

Însă, Vasile nu este singurul român care cerșește în Belgia, iar o colegă de breaslă povestește că se fac bani frumoși din această activitate. Cerșetoarea a dezvăluit chiar și strategia câștigătoare. Se pare că o femeie cu un copil este „formula secretă” care deschide buzunarele belgienilor și ale turiștilor și care aduce cerșetorilor un venit de 200 de euro pe zi.

„Tu, cu copilul, faci peste 200 aici. De euro! Pe zi! Pe bune, să mor! Ia încearcă! Faci peste două sute. Fără copil, până într-o sută. Tot e bine”, spune colega de breaslă a lui Vasile.

Citește și: Cele trei reguli esenţiale în Postul Paştelui explicate de părintele Vasile Ioana. Cum să te pregăteşti pentru Învierea Domnului VIDEO