Câţi bani primeşte Helmut Duckadam de la statul român. „Eroul de la Sevilla” strânge o sumă frumuşică din mai multe părţi

Helmut Duckadam încasează o sumă importantă de la statul român. Cel supranumit "Eroul de la Sevilla" are o pensie de la Ministerul de Interne, o indemnizație de merit prin intermediul Academiei Române, dar și o indemnizație pentru că a fost "revoluționar cu rol determinant în 1989".

01 feb. 2024, 20:30
Câţi bani primeşte Helmut Duckadam de la statul român. „Eroul de la Sevilla” strânge o sumă frumuşică din mai multe părţi
Câţi bani primeşte Helmut Duckadam de la statul român. "Eroul de la Sevilla" strânge o sumă frumuşică din mai multe părţi

Câţi bani primeşte Helmut Duckadam de la statul român. Portarul care a apărat patru penaly-uri în finala Steaua – Barcelona 2-0 din 1986 primeşte o rentă lunară viageră de 6.240 de lei de la Academia Română, lucru care se mai întâmplă doar cu trei dintre foştii săi colegi, Ștefan Iovan, Mihail Majearu și Adrian Bumbescu.

Citeşte şi: Helmuth Duckadam dezvăluie de ce şi-a schimbat religia şi cum l-a afectat un teribil accident: „Singura soluţie a fost să merg unde îi ştiam pe toţi preoţii”

Helmuth Duckadam se află și pe lista persoanelor cărora li s-a conferit titlul de „Luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu rol determinant”. Fostul portar deține certificatul cu numărul 104 și încasează o indemnizație de revoluționar, dar aceasta a fost „tăiată” mai mulți ani. În 2023, indemnizația plătită de statul român a fost de peste 2.000 de lei pe lună, tramsmite Antena Sport.

De asemenea, „Eroul de la Sevilla” primește o pensie de 1.800 de lei din partea Ministerului de Interne, ca răsplată pentru perioada în care a lucrat în vamă.

„Eu am avut treabă cu Armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale. Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, spunea Helmut Duckadam în 2020.