Helmuth Duckadam dezvăluie de ce şi-a schimbat religia şi cum l-a afectat un teribil accident: „Singura soluţie a fost să merg unde îi ştiam pe toţi preoţii”

Fostul portar de legendă al Stelei, Helmuth Duckadam, câştigător al Cupei Campionilor cu echipa Armatei Române, a povestit cum a ajuns să-şi schimbe religia şi cum a ajuns să fie un apropiat al lui Gigi Becali, pentru care a şi lucrat apoi.

02 oct. 2023, 16:26
Helmuth Duckadam dezvăluie de ce şi-a schimbat religia şi cum l-a afectat un teribil accident: „Singura soluţie a fost să merg unde îi ştiam pe toţi preoţii”

Helmut Duckadam a fost căsătorit timp de 27 de ani cu Ildiko, cu care are și doi copii, Robert și Brigitte. Cei doi s-au mutat în Statele Unite ale Americii, unde sperau să-şi clădească o nouă viaţă, dar lucrurile nu au decurs conform planului şi, la scurt timp s-au despărţit.

Ruptura dintre ei a intervenit şi pentru că, aşa cum chiar Duckadam a dezvăluit, fostul campion al Europei nu s-a adaptat la viaţa pe continentul american.

Fostul portar a decis să revină în România, unde a întâlnit-o pe Alexandra, cea care avea să îi devină a doua soție. Deși femeia este cu 20 de ani mai tânără ca el, cei doi s-au îndrăgostit și au decis să își petreacă restul vieții împreună.

Helmut Duckadam era evanghelist, însă a hotărât să își schimbe religia de dragul soției sale, care este creștin ortodox.

„M-am căsătorit și sunt și eu ortodox acum”, a spus fostul portar, fiind întrebat de Denise Rifai dacă și-a schimbat religia pentru soția sa.

Decizia de a-şi schimba religia a survenit din pricină că în religia greco-catolică Duckadam nu avea voie să se recăsătorească decât dacă rămânea văduv.

„Singura soluție era să merg la ortodocși, unde îi cunoșteam pe toți preoții. Pentru că în 2004, la alegerile din 2004, Gigi Becali hotărâse să facem donații la biserică și doar în Arad am făcut donații la 107 biserici. Deci, îi cunoșteam pe toți preoții ortodocși”, a povestit Helmut Duckadam.

Citeşte şi: Vlad Gherman și Oana Moșneagu, anunțul mult așteptat la câteva săptămâni de la logodnă: „Ne-am îndrăgostit la prima vedere”

În anul 2007, Helmut și Alexandra s-au căsătorit, iar între timp s-a născut și fata lor, Julianne.

Nu mulți știu că Helmut Duckadam a trecut printr-un adevărat coșmar atunci când era doar un copil. La 11 ani, acesta a fost lovit de o mașină și a intrat în comă. Atunci, fostul portar al Stelei a avut un braț rupt și a avut nevoie de o tijă metalică ce i-a fost scoasă după câteva luni.

Totuși, cu puțin timp înainte de operație, acesta a fost din nou la un pas de tragedie. Deși nu avea voie, înainte de a intra în sala de operații, Duckadam a mâncat o ciocolată cu rom, iar după intervenția chirurgicală i s-a încleștat gura. A avut noroc cu o asistentă care a făcut tot posibilul pentru a-i descleșta dinții, salvându-i, astfel, viața.

„Nu știam ce s-a întâmplat. Era o asistentă foarte drăguță, brunetă, tânără și era simpatia mea din spital. Când mi-a arătat degetele… până a reușit să bage un aparat să desfacă gura, ea s-a chinuit și mi-a salvat viața. În rest, nu îmi amintesc multe, pentru că eram adormit. Sigur, îmi amintesc în continuare, chiar dacă mi s-a scos acea tijă, eram bandajat și după câteva luni, până mi s-a vindecat osul, a trebuit să stau cu acel bandaj. Nu mai puteam să întind mâna și trebuia cu un săculeț de nisip să fac mișcări zilnice și erau foarte dureroase”, a povestit fostul sportiv în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul DJ Lalla. Telefonul, căştile şi alte obiecte ale vedetei moarte au fost găsite la un om al străzii