Câţi bani s-au economisit după plafonarea indemnizaţiilor demnitarilor. Orban: "Nu e o sumă de lepădat"

Publicat: Luni, 17 Februarie 2020 18:57 // Actualizat: Luni, 17 Februarie 2020 18:57 // Sursa: romaniatv.net

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, luni, că plafonarea indemnizaţiilor demnitarilor a dus la o economie de peste 1,2 miliarde de lei. De asemenea, şeful Executivului a afirmat că este nevoie şi de reducerea unor subvenţii de tip subvenţii pentru aloca fonduri pentru investiţii.

"În ceea ce priveşte plafonarea indemnizaţiilor, nu am plafonat indemnizaţiile numai pentru primari şi viceprimari. Am plafonat indemnizaţiile pentru toţi cei care primesc indemnizaţii din funcţii de demnitate publică: pentru parlamentari, pentru miniştri, pentru preşedintele României, pentru mine, ca prim-ministru. Iar rezultatul este că s-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000, pe estimările pe care le-am făcut. Care nu e o sumă de lepădat", a declarat Ludovic Orban, prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor.

Potrivit Agerpres, Ludovic Orban a precizat că este necesară o reducere a cheltuielilor de tip "subvenţii, creşteri de salarii în sectorul public, creşteri de venituri alocate de la bugetul de stat fără să existe o fundamentare foarte serioasă" pentru a putea aloca resurse financiare către investiţii.

"Situaţia bugetară este extrem de serioasă. Ani de zile s-au generat cheltuieli, fără să existe veniturile pentru susţinerea cheltuielilor respective. Chiar şi acum, după ce am avut un deficit bugetar de 4,6% pe cash şi 4% pe ESA, în fiecare săptămână în Parlament - care a intrat în campanie electorală şi îşi imaginează că oamenii o să îi voteze numai dacă dau astfel de legi - apar noi legi, care generează cheltuieli suplimentare şi care reduc venitul. Ultima - asta cu scutirea de impozit pe veniturile jurnaliştilor", a menţionat Orban, conform sursei citate.

Ludovic Orban, despre dublarea alocaţiilor: "Nu se poate"

Premierul a avertizat că în prezent nu există garanţii cu privire la faptul că alocaţiile copiilor vor fi folosite în interesul acestora. Orban a dat exemplul Germaniei, unde părinţii beneficiază de scutiri de impozit.

"Am spus din capul locului: nu poţi să dublezi alocaţiile de două ori într-un an. Nu se poate. O dată, în martie, la dezbaterea bugetului, şi după aia în decembrie. După aia, şi dacă ei ne resping ordonanţa care prorogă termenul de intrare în vigoare, eu nu am prevederile bugetare ca să pot să susţin lucrurile respective. Guvernul o să fie pus în situaţia în care să aleagă între legea plafoanelor, legea bugetului de stat, reglementările la nivel european şi plata ca urmare a respingerii ordonanţei de prorogare. (...) În Germania, de exemplu, pentru că m-aţi întrebat de alocaţiile de copii, e o scutire de impozit în funcţie de numărul de copii, astfel încât să existe un stimulent fiscal pentru familia care are copii. Noi acum nu avem nicio garanţie că toţi banii care se duc din alocaţii vor fi folosiţi în interesul copiilor", a afirmat Orban.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la întâlnirea cu primarii din Asociaţia Comunelor. "Risipa banilor publici trebuie stopată definitiv"


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocaţii copii Guvern indemnizaţii Ludovic Orban plafonare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8432
RON
28 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H