Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova. Prețuri mai mari decât anul trecut

Târgul de Crăciun din Craiova a atras, în acest weekend, o mulțime de oameni dornici să simtă deja magia sărbătorilor.

20 nov. 2023, 21:54
Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova. Prețuri mai mari decât anul trecut

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile în data de 17 noiembrie 2023 și se va închide în 2 ianuarie 2024. Poate fi vizitat în fiecare zi, în intervalul orar 12:00 – 22:00. Târgul se ține în patru zone diferite: Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul.

„Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă. Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova, la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Citește și Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un brad de Crăciun de la Carrefour. Prețurile sunt uriașe pentru categoria „premium”

Participanții la târg din acest weekend au avut parte de o experiență cu totul specială. S-au bucurat de atmosfera de basm, de iluminatul festiv, de brad, de roata panoramică, descorațiuni de sărbători și tot felul de bunătăți.

Vedeta târgului a fost vinul fiert, cel mai consumat produs. Prețul pentru un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova e similar cu cel de la Sibiu, și anume 10 lei.

Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu

  • Băuturi – Prețurile din acest an, deși destul de mari, nu i-au oprit pe participanți să achiziționeze tot ce și-au dorit. Cel mai vânat a fost vinul fiert, care e la același preț de anul trecut, și anume 10 lei. Un pahar de punci (suc de miere fiert cu scorțișoară) non-alcoolic e 15 lei, iar cel cu alcool e 20 de lei. Un ceai de fructe de pădure costă 10 lei, o ciocolată caldă cu bezele 15 lei, iar una cu alcool 20 de lei.
  • Mâncarea tradițională nu lipsește nici ea. Cele mai scumpe sunt sarmalele, pentru două bucăți oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar 35 de lei. Gulașul cu fasole (500 ml) e 30 de lei, o porție de fasole e 15 lei, iar una de varză tot 15 lei. 13 de lei te costă ciolanul prăjit sau cârnații prăjiți, friptura de porc, ceafa la grătar sau pieptul de pui.
  • Dulciuri – Clătitele i-au atras cel mai mult pe turiști. O clătită simplă cu Nutella sau cu gem e 19 lei, iar cele cu Oreo, Snickers, Donattelo sunt 25 de lei. Clătitele speciale, Rocher (cu cremă Ferero Rocher, ciocolată, caramel) sau Pistachio (cu cremă de fistic și bucăți de fistic), costă 35 de lei. Vedeta târgului la capitolul dulciuri este Choco Kebab. Cea clasică e 20 de lei, iar cele cu nuci, migdale, alune, M&M, Oreo, banane, afine costă 25 de lei. Choco Kebab special (cu trei ingrediente din cele de mai sus) costă 35 de lei. Turta dulce e cu cinci lei mai scumpă decât anul trecut, costă 15-20 de lei, în funcție de formă și mărime.
  • Roata panoramică a avut o mulțime de doritori. Biletul de persoană costă 30 lei, două rotații complete. Copiii sub trei ani au accesul gratuit. Cei care vor să imortalizeze vizita la târgul de Crăciun printr-o fotografie cu fundal de iarnă în spate ar trebui să scoată din buzunar 35 de lei. O fotografie magnetică pe care o poți pune pe frigider este 35, respectiv 50 de lei, în funcție de mărime.