Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu 2023. Mii de oameni au luat cu asalt Piața Mare. Cu 100 de lei mănânci două sarmale (35 de lei), o clătită și bei o ciocolată caldă. Cât costă să te dai în roata panoramică – FOTO EXCLUSIV

Magia sărbătorilor de iarnă se simte deja la Sibiu, unde mii de oameni s-au adunat la Târgul de Crăciun în primul weekend de la deschidere.

19 nov. 2023, 20:11

Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu 2023. Sibiul a îmbrăcat deja haine de sărbătoare încă de la mijlocul lunii noiembrie. E primul weekend de când s-a deschis Târgul de Crăciun în „capitala culturii”, iar mii de oameni, adulți și copii din toată țara, au venit să simtă pe pielea lor atmosfera de poveste care anunță începutul unui nou sezon de iarnă.

E forfotă și voie bună la Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu, deschis până în data de 2 ianuarie 2024. Sibienii și turiștii entuziaști au uitat de cele patru grade din termometre și sunt puși pe făcut fotografii cu bradul de Crăciun și luminile, băut vin fiert și mâncat turtă dulce. Copiii se dau pe patinoar, în carusel, trenuleț sau în roata panoramică care le permite să admire orașul de sus. Din fundal se aud colinde cântate live.

Citește și Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un brad de Crăciun de la Carrefour. Prețurile sunt uriașe pentru categoria „premium”

Cei care au ajuns în Piața Mare din Sibiu nu duc lipsă de activități. Organizatorii au pregătit produse pentru toate gusturile vizitatorilor, fie că vorbim de mâncăruri, dulciuri de tot felul, băuturi tradiționale, decorațiuni de Crăciun, cadouri, bijuterii, tot felul de produse handmade. Spre deosebire de anul trecut, în 2023 brandurile mari au fost mult mai vizibile, cum ar fi Lidl, Ferrero Rocher, Kinder, Favorina.

Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu 2023

  • Băuturi

Prețurile din acest an, deși destul de mari, nu i-au oprit pe participanți să achiziționeze tot ce și-au dorit. Cel mai vânat a fost vinul fiert, care e la același preț de anul trecut, și anume 10 lei. Un pahar de punci (suc de miere fiert cu scorțișoară) non-alcoolic e 15 lei, iar cel cu alcool e 20 de lei. Un ceai de fructe de pădure costă 10 lei, o ciocolată caldă cu bezele 15 lei, iar una cu alcool 20 de lei.

  • Mâncare

Mâncarea tradițională nu lipsește nici ea. Cele mai scumpe sunt sarmalele, pentru două bucăți oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar 35 de lei. Gulașul cu fasole (500 ml) e 30 de lei, o porție de fasole e 15 lei, iar una de varză tot 15 lei. 13 de lei te costă ciolanul prăjit sau cârnații prăjiți, friptura de porc, ceafa la grătar sau pieptul de pui.

Citește și Postul Crăciunului, un lux pentru români! Cât au ajuns să coste alimentele de post în această perioadă

  • Dulciuri

Clătitele i-au atras cel mai mult pe turiști. O clătită simplă cu Nutella sau cu gem e 19 lei, iar cele cu Oreo, Snickers, Donattelo sunt 25 de lei. Clătitele speciale, Rocher (cu cremă Ferero Rocher, ciocolată, caramel) sau Pistachio (cu cremă de fistic și bucăți de fistic), costă 35 de lei. Vedeta târgului la capitolul dulciuri este Choco Kebab. Cea clasică e 20 de lei, iar cele cu nuci, migdale, alune, M&M, Oreo, banane, afine costă 25 de lei. Choco Kebab special (cu trei ingrediente din cele de mai sus) costă 35 de lei. Turta dulce e cu cinci lei mai scumpă decât anul trecut, costă 15-20 de lei, în funcție de formă și mărime.

  • Activități

Roata panoramică a avut o mulțime de doritori. Biletul de persoană costă 30 lei, două rotații complete. Copiii sub trei ani au accesul gratuit. Cei care vor să imortalizeze vizita la târgul de Crăciun printr-o fotografie cu fundal de iarnă în spate ar trebui să scoată din buzunar 35 de lei. O fotografie magnetică pe care o poți pune pe frigider este 35, respectiv 50 de lei, în funcție de mărime.

  • Decorațiuni

Produsele handmade au fost și ele foarte apreciate în acest an, în ciuda prețurilor destul de ridicate. Spre exemplu, un clopoțel de ceramică pictat mic e 25 de lei, iar unul mare 35 de lei. Decorațiunile pentru brad costă în jur de 25-30 de lei.