Câți bani trebuie să scoți din portofel dacă vrei să petreci de Crăciun în pensiunile vedetelor. Prețurile nu sunt pentru buzunarul oricui

Cât te costă să petreci de Crăciun în pensiunile vedetelor din România. Unde e mai ieftin și ce oferă din partea casei.

21 nov. 2023, 20:08
Câți bani trebuie să scoți din portofel dacă vrei să petreci de Crăciun în pensiunile vedetelor. Prețurile nu sunt pentru buzunarul oricui
Cât te costă să petreci Crăciunul în pensiunile vedetelor

Cât te costă o nopate de cazare la pensiunile vedetelor, de Crăciun. Chef Nicolai Tand și Grig Chiroiu și-au investit banii din televiziune în pesniunile lor din Maramureș și din Olănești. Datorită condițiilor, turiștii se înghesuie, în fiecare an, să petreacă sărbătorile de iarnă aici.

Celebrul bucătar de la Antena 1 și-a investit banii într-o pensiune cu șapte camere, în Rozavela, Maramureș, unde a dat și o mână de ajutor.

„Cândva, aveam un gard din beton, făcut de tata, dar l-am schimbat cu unul din nuiele împletite, deși toată lumea mă întreba de ce fac asta. Acesta este, de fapt, Maramureșul.

Încerc să păstrez locurile, așa cum le-am primit de la bătrânii noștri, să vină turiștii pentru lemn, pentru țesături, pentru tradiții. Podelele pensiunii sunt puse de mine, doar sunt fecior de tâmplar! Este, de fapt, o casă de vacanță, o locație frumoasă, unde vin să petreacă și alții, cu o curte frumoasă, pot să vină și cu câini și cu copii mici. Nu este deloc scump la noi. Soția se ocupă de Casa Tand din Maramureș”, a dezvăluit Nicolai Tand, pentru playtech.ro.

Citește și: Târgul de Crăciun ”WINTER WONDERLAND” se deschide joi, 30 noiembrie, la HALA LAMINOR în Sectorul 3

În timpul anului, prețul unei camere în pensiunea gestionată de soții Tand costă 150 de lei pentru o noapte de cazare. De Crăciun și de Revelion, turiștii sunt atrași cu un pachet ofertant, în care sunt incluse cazarea și masa pentru două persoane, plus petrecerea. În acest moment, nu mai este niciun loc liber.

„Ați sunat prea târziu, noi nu mai avem locuri libere, cam din luna septembrie se ocupă tot. Dar este și foarte frumos la noi, sunt mulți turiști care revin cu drag, pentru tradiții, avem decorat frumos, vin și colindătorii, avem program artistic.

Pentru cazarea de Crăciun, mese și petrecere, avem un pachet de 1.600 de lei pentru o persoană. Pentru o cameră de două persoane costă 3.200 de lei pentru toată perioada de Crăciun, câteva nopți. Patronul Nicolai Tand nu va fi la pensiune, de Sărbători, va pleca cu familia, cu soția și cu cei doi copii ai lor, într-o vacanță”, au spus angajații pensiunii, pentru sursa citată.

Citește și: Târgul de Crăciun din munții României. O experiență magică departe de haosul din orașe! Puțină lume știa de existența lui

Grig Chiroiu, devenit celebru cu serialul „Trăsniții”, deține pensiunea „Noel”, în Olănești. Aici încă mai sunt locuri disponibile de sărbători, iar pe site-urile de turism sunt anunțate reduceri generoase, de 19%.

„Avem un pachet, de Crăciun și de Revelion, cazare, mic dejun și masa festivă, pentru fiecare perioadă, de trei nopți. Costă, pentru o persoană, 835 de lei, iar pentru un cuplu costă 1.670 de lei, tot sejurul. Restul meselor, prânzul și cina se plătesc separat, în funcție de ce dorește fiecare să comande”, au spus angajații pensiunii „Noel”.

Actorul a mărturisit, în urmă cu câteva luni, că, în 2023, a fost nevoit să crească cu 20% prețul camerelor, pentru a putea rezista, după ce domeniul HoReCa a fost puternic afectat de pandemia de Covid-19, dar și din cauza inflației. Acum, în luna noiembrie, Grig a anunțat reduceri de 19%, costul unei camere fiind de 300 de lei pentru o noapte de cazare.