Târgul de Crăciun din munții României. O experiență magică departe de haosul din orașe! Puțină lume știa de existența lui

Sărbătorile de iarnă sunt la o aruncătură de băț, iar unele Târguri de Crăciun deja și-au deschis porțile pentru persoanele nerăbdătoare să intre mai repede în spiritul sărbătorilor. Totuși, puțină lume știe că în România există un târg situat în munți, într-un peisaj idilic. Iată unde se află cel mai frumos loc unde poți să te bucuri de sărbători.

20 nov. 2023, 22:45
Târgul de Crăciun din munții României. O experiență magică departe de haosul din orașe! Puțină lume știa de existența lui
Târgul de Crăciun din munții României. O experiență magică departe de haosul din orașe! Puțină lume știa de existența lui

Mulți locuitori din marile orașe din România s-au obișnuit deja cu târgurile de Crăciun care au loc în fiecare an înaintea sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, puțini dintre oamenii din țara noastră au auzit despre existența unui astfel de târg într-o zonă montană din țară, singurul care beneficiază de un peisaj natural desprins din basme.

Citește și: Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova. Prețuri mai mari decât anul trecut

În sezonul rece, cu scurt timp înainte de sărbătorile de iarnă, autoritățile locale din marile orașe organizează târguri de Crăciun anuale. Aceste evenimente oferă românilor șansa de a se relaxa, socializa în jurul unui pahar de vin fiert și de a ieși la cumpărături pentru obiecte hand-made sau tradiționale specifice acestei perioade.

Printre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din țară se numără cele din Sibiu, Craiova – acesta fiind distins de două ori pentru organizare exemplară și atmosfera incitantă, Cluj-Napoca, Iași și București.

Deși majoritatea târgurilor de Crăciun din România au loc în orașe mari, puțini români sunt conștienți de existența unui asemenea târg într-o zonă montană, unde autoritățile locale nu au depus eforturi semnificative pentru a recrea un peisaj natural superb.

Singurul târg de Crăciun organizat în zona de munte din România se găsește în comuna Borca, județul Neamț. Deschiderea oficială pentru vizitatori nu a avut loc încă, dar administratorii au anunțat că vor primi localnicii în aproximativ o săptămână, conform unei informări postate pe Facebook.

Un aspect special al târgului de Crăciun de la Borca este implicarea elevilor din clasa a 10-a, profilul Economic, al Liceului Mihail Sadoveanu, în organizarea evenimentului cu tematică de iarnă. Acesta este conceput în mod deosebit pentru a atrage atenția copiilor și tinerilor, dar și a altor vizitatori.

„Ne apropiem cu pași repezi. Clasa a 10-a cu profil Economic de la Liceul Mihail Sadoveanu din Borca se află în practică la noi, la târg, și lucrează de zor! Este târgul copiilor și al tinerilor, iar ei sunt spiridușii noștri harnici și plini de entuziasm!”, arată un mesaj publicat pe pagina de Facebook al Târgului de Crăciun Borca.

Târgul de Crăciun de la Borca va fi deschis vizitatorilor de pe data de 1 decembrie până pe data de 17 decembrie 2023. Programul de funcționare este atât în zilele lucrătoare, cât și în zilele de weekend.

În timpul săptămânii, târgul de Crăciun de la Borca poate fi vizitat în intervalul orar 16:00-20:00, iar în zilele de weekend între orele 10:00-22:00.

Pentru zilele de 1 decembrie, 6 decembrie, 24-27 decembrie, programul de funcționare va fi unul special, de la ora 10:00 la ora 22:00.

Citește și: Secretul gospodinelor iscusite pentru cei mai savuroși cârnați de Crăciun! Ingredientul surpriză care schimbă tot gustul