Câţi copii au fost vaccinaţi în primele 24 de ore. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă: Veştile sunt îmbucurătoare!

Valeriu Gheorghiţă vine cu noi detalii despre campania de vaccinare desfăşurată pentru copii. Preşedintele CNCAV a declarat, joi, că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. De la 1 iunie, peste 4.000 de copii din această grupă de vârstă au fost programaţi în platforma de vaccinare.

03 iun. 2021, 12:26
Câţi copii au fost vaccinaţi în primele 24 de ore. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă: Veştile sunt îmbucurătoare!

Câţi copii au fost vaccinaţi în primele 24 de ore. Valeriu Gheorghiţă a anunţat, joi, că 1.903 persoane cu vârsta între 12-15 ani s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, cele mai multe la Bucureşti – 494, Cluj – 178 şi Ilfov- 140 persoane.

Câţi copii au fost vaccinaţi în primele 24 de ore. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă: Veştile sunt îmbucurătoare!

Totodată, acesta a afirmat că 4.173 de persoane din categoria de vârstă 12 – 15 ani au fost programate în platformă, în ultimele 48 de persoane.

„În celelalte ţări europene, în perioada următoare va demara activitatea de vaccinare şi pentru această grupă de vârstă. Fiecare ţară are strategia proprie în care progresiv sunt incluse şi persoane eligibile anumite grupe de vvârst

Este extrem de utilă acordare acestei autorizări, mai ales pentru copiii care se află în evidenţă cu afecţiuni cronice, afecţiuni care îi expun unui risc pentru a face forme garve de îmbolnăvire. În ultimele 24 de ore au fost vaccinaţi un număr de 1.903 persoane cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Cele mai multe persoane au fofst vaccinate în municipiul Bucureşti – 494, urmat de judeţul Cluj – 178 de persoane şi Ilfov – 140 de persoane. În platforma naţională de programare care a fost optimizată cu ajutorul STS, din 1 iunie se permite programarea copiilor, minorilor prin intermemdiul contului părintelui sau tutorelui legal. Sunt programate până la ora actuală 4.173 de persoane în ultimele 48 de ore.”, a declarat Gheorghiţă.

Care este procedura pentru această categorie de vârstă:

-Prezentarea se poate face direct la centrele de vaccinare unde avem vaccin de la compania Pfizer, atât centre fixe, drive-through, evenimente de tip maraton de vaccinare şi centre de vaccinare de familie acolo unde este solicitat acest tip de vaccin.

-De asemenea, vaccinarea se poate face cu programare în platformă şi noi recomandăm acest tip de abordare pentru a avea un interval orar deja stabilit şi pentru a reduce timpul de aşteptare şi a avea certitudinea primirii dozei atunci când suntem programaţi.

-Este importantă acordarea consimţământului informat. E obligatorie. Fără acest consimţământ nu se poate face vaccinare minorului.

-Acest consimţământ informat se obţine de la părinţi sau de la tutorele legal.

-Minorul trebuie să fie însoţit la centrul de vaccinare de către reprezentantul legal, indiferent care este acesta.

Citeşte şi: Andrei Baciu, noi detalii despre campania de vaccinare: Vrem să facem imunizarea cât mai accesibilă. Ne uitrăm acum către cei mai pragmatici!