Andrei Baciu, noi detalii despre campania de vaccinare: Vrem să facem imunizarea cât mai accesibilă. Ne uitrăm acum către cei mai pragmatici!

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a venit cu noi explicaţii despre campania de vaccinare.

03 iun. 2021, 08:53
Andrei Baciu, noi detalii despre campania de vaccinare: Vrem să facem imunizarea cât mai accesibilă. Ne uitrăm acum către cei mai pragmatici!

Andrei Baciu, noi detalii despre campania de vaccinare. Numărul persoanelor care se vaccinează scade de la o zi la alta.

Andrei Baciu, noi detalii despre campania de vaccinare: Vrem să facem imunizarea cât mai accesibilă

„Am ajuns la o cifră importantă de persoane vaccinate. Tragem să accelerăm cât se poate. Sigur, lucrurile sunt în schimbare, există diverse variabile care influențează dorința de vaccinare. Contează că vaccinarea și-a spus cuvântul și are deja un impact asupra transmiterii epidemiologice, însă acest impact este doar parțial, de aici nevoia de a continua și a impulsiona cât mai mult, și a încuraja procesul de vaccinare.

Este vorba despre o percepție diferită. Dacă inițial s-au vaccinat persoanele care au fost entuziasmate de acest proces de vaccinare, acum mergem către un segment de oameni care sunt mai pragmatici. Ideea este aceea de a crește accesul la vaccinare, să facem vaccinarea disponibilă aproape oriunde, astfel încât toți cei care vor să se vaccineze, dar le este dificil să facă o programare, să reușească să se imunizeze”, spune Baciu, pentru Gândul.

El a precizat că acum sunt aproximativ 1.000 de centre de vaccinare fixe, câteva mii de medici de familie care vaccinează și se organizează periodic maratoane de vaccinare.

”Toate aceste chestiuni presupun ca oamenii să se după spre anumite puncte să se imunizeze. Asta a fost paradigma care a funcționat până acum și care a permis un set up al campaniei de vaccinare din România. De acum încolo, tocmai pentru că intrăm în sectorul oamenilor care funcționează după criterii mai pragmatice, este important să venim cu o altă abordare, aceea prin care mergem noi către oameni. Aceasta este abordarea care va prinde contur în perioada următoare, suplimentar de cea existentă.

Grație vaccinării și celorlalte măsuri existente, vedem că situația epidemiologică s-a îmbunătățit și au fost ridicate restricțiile. S-au întâmplat două chestiuni importante: a crescut mobilitatea, ne-am putut deplasa cât mai ușor, au fost eliminate acele restricții de noapte, diverse restricții între localități, și s-au deschis aceste elemente din sfera evenimentelor culturare sau sportive, teatru, cinematogra”, a adăugat el.

Citeşte şi: Andrei Baciu, despre valul patru al pandemiei: „E o chestiune teoretică, probabilă”. Cât de eficiente sunt vaccinurile la 6 luni de la administrare


loading...