CÂŢI KM MAI CIRCULĂ O MAŞINĂ de când i se aprinde BECUL DE BENZINĂ. Răspunsul îi va mulţumi pe unii şoferi şi ÎI VA ALARMA pe alţii

Publicat: Duminică, 20 Noiembrie 2016 16:57 // Actualizat: Duminică, 20 Noiembrie 2016 16:57 // Sursa: romaniatv.net

Câţi kilometri circulă o maşină când i se aprinde becul de benzină? Acest aspect este un motiv de îngrijorare pentru mulţi şoferi din România. Sunt mulţi factori care pot influenţa distanţa ce poate fi parcursă când s-a aprins becul care trimite la benzinărie.

Foto: cugetliber.ro

Consumul maşinii, condiţiile meteo, tipul de teren, dar şi stilul de condus contează când este vorba de distanţa maximă ce poate fi acoperită până la următoarea alimentare cu benzină, scrie infobraila.ro.

Citeşte şi Trucuri pentru şoferi: Cum reduci consumul de carburant cu 70%

Pentru o estimare corectă este necesar ca un şofer să ştie consumul mediu şi capacitatea rezervorului, în cazul în care nu au computer de bord care să-l afişeze.

La majoritatea maşinilor, becul indicatorului de combustibil se aprinde în jurul valorii de 10% din total, dar valoarea poate varia de la marca la marca. Calculul vizează o maşină cu un consum de 7 litri la 100 km şi un rezervor cu o capacitate de 50 de litri; se înmulţeşte capacitatea rezervorului cu 0,1, iar rezultatul în acest caz este 5, care se înmulţeşte cu numărul de kilometri pe care îl puteţi parcurge cu un litru de combustibil.

Astfel, în cazul unui consum de 7 litri la 100 kilometri, avem 100/7, deci 14,2 km/litru, ceea ce înseamnă că vom avea 5×14,2, iar rezultatul va fi 71. Se vor putea parcurge cel mult 71 de km în configuraţia de mai sus.

Citeşte şi TOPUL CELOR MAI ECONOMICE MAŞINI. Ce model consumă 20 de lei la suta de kilometri

O altă metodă pentru a calcula se referă la momentul alimentării imediat ce se aprinde becul: se face plinul şi se observă câţi litri au intrat în rezervor. Apoi se scade valoarea din capacitatea rezervorului şi se află marja de combustibil oferită de rezervă; înmulţim cu numărul de kilometri pe care îi parcurgem cu un litru de combustibil şi aflăm distanţă maximă aproximativă pe care o mai putem parcurge.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H