„Câţi morţi sunt, de fapt, la Colectiv?”. Teoria care a adus războaie pe Facebook

În ultimele zile, jurnalistul Robert Turcescu a susţinut vehement, prin mai multe mesaje publicate pe Facebook, că în tragedia de la clubul Colectiv au fost de la început mult mai mulţi morţi, însă autorităţile au decis să ascundă adevărul şi să anunţe treptat decesele, pentru a nu genera reacţii şi mai puternice ale opiniei publice. Jurnalistul Lucian Mîndruţă le transmite un mesaj jurnaliştilor care susţin asemenea teorii: "Să se ducă dracului!"

08 nov. 2015, 14:37
„Câţi morţi sunt, de fapt, la Colectiv?”. Teoria care a adus războaie pe Facebook

„As vrea sa-i rog pe colegii care se autointituleaza jurnalisti si propaga facatura cu „de fapt au fost cu mult mai multi morti” sa nu ma mai sune niciodata cu vreo invitatie la ei in emisiune, sa-mi dea unfriend si in general sa se duca dracului. Din cauza lor, din cauza ca de decenii bune taxeaza pentru fiecare cuvant rostit, iau bani de la invitati, sunt de vanzare la bucata si pe campanie politica, din cauza lor meseria noastra a ajuns sa fie vazuta ca prostitutie. Nu-mi sta in fire sa dau nume. Dar am s-o fac cat de curand. Ca nu va mai suport, ciocli ai oricarui lucru bun si onest in tara asta!”, a scris Mîndruţă pe pagina personală de Facebook.

INCENDIU COLECTIV. Noi înregistrări din clubul groazei. Ultimele clipe de dinaintea tragediei VIDEO

În replică, Turcescu vine cu o aşa-zisă dovadă: faptul că Digi 24 anunţa în seara tragediei 40 de victime, citând surse medicale. „Lucian lucreaza la Digi FM aflat in acelasi grup cu Digi 24, postul tv care in noaptea sinistrului de la Colectiv a titrat ore intregi pe burtiera ca sint 40 de morti. Informatia era din surse medicale'”, scrie Turcescu. Ulterior, acesta a publicat o înregistrare video cu Lucian Mîndruţă îngenunchiat în faţa lui Adrian Năstase, în timpul unei „ceremonii” în care fostul premier îl numea „cavaler de Cornu”. „Uite, Lucian Mindruta, asta a fost un moment cind meseria de jurnalist a ajuns pe centura”, mai scrie Turcescu.

INCENDIU COLECTIV. Medic: Evoluţia pacienţilor este IMPREVIZIBILĂ şi din cauza substanţelor TOXICE inhalate